Potpora udrugama

Kastav za kulturu i sport dao više od milijun kuna

Andrej Petrak

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Sportu će pripasti 620.000 kuna, što će se raspodijeliti na 31 sportsku udrugu, a kulturi 420.000 kuna, za 17 udruga u kulturi, koliko ih se javilo na javni natječaj



KASTAV Grad Kastav ove je godine dodatno povećao proračunska sredstva za javne potrebe udrugama koje djeluju u lokalnoj zajednici na više od 1,8 milijuna kuna. Od tog iznosa, više od milijun kuna pripalo je udrugama u sportu i kulturi čiji su predstavnici u Gradskoj vijećnici potpisali ugovore o sufinanciranju svojih programa. Konkretnije, sportu će pripasti 620.000 kuna, što će se raspodijeliti na 31 sportsku udrugu, a kulturi 420.000 kuna, za ukupno 17 udruga u kulturi, koliko ih se javilo na raspisani javni natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba u kulturi i sportu.


– Kastavske udruge svojim radom i rezultatima itekako su zaslužile sufinanciranje programa iz gradskog proračuna. Ove godine povećali smo sredstva za sport i kulturu, što će nadamo se omogućiti kvalitetniji rad udruga. Rezultati koje postižu, na to su nas obvezali! Siguran sam da će se to znati cijeniti i vratiti na korist cijele zajednice. Gradska uprava uvijek će biti na raspolaganju kastavskim udrugama – rekao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, napominjući da su sa smjernicama o raspoređivanju sredstava svojim savjetom pomogli odbori Gradskog vijeća za sport, kulturu i zdravlje. Predsjednik Odbora za sport Bojan Marčić napomenuo je da su kriteriji pri raspodjeli proračunskog novca bili vrijednost, uspjesi i brojnost sportskih udruga.


– Pomno smo proučili prijavljene programe, a ove godine uspjeli smo povećati dodijeljena sredstva svim sportskim udrugama. Znam da novca nikad nije dovoljno, ali nadam se da će svi biti zadovoljni – rekao je Bojan Marčić.