Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. travnja 2020.
Financiranje javnih potreba

Kastav raspisao natječaj, žele afirmirati kulturni i sportski identitet

Rok za prijavu sufinanciranja je kraj veljače
Rok za prijavu sufinanciranja je kraj veljače
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2020. u 17:13 2020-01-22T17:13:38+01:00

Prednost će imati programi i projekti koji čine Kastav odličnim mjestom za život. Uvjet da se udruge i klubovi prijave dostava je financijskih izvještaja i izvještaja o radu za tekuću godinu

KASTAV  Grad Kastav kao i svake godine financirat će programe za javne potrebe, ali uvjet da se udruge, sportski klubovi, kao i svi potpisnici Ugovora o sufinanciranju javnih potreba prijave, dostava je financijskih izvještaja i izvještaja o radu za ovu tekuću godinu. Rok za prijavu sufinanciranja je kraj veljače.

Vrednovanje

Kao što smo izvijestili s posljednje prošlogodišnje sjednice gradskog vijeća, prilikom izglasavanja proračuna za 2020. godinu osigurano je za javne potrebe gotovo 1,6 milijuna kuna ukupno, od čega 555 tisuća kuna za programe u kulturi, 675 tisuća kuna za sport i 369 tisuća kuna za ostale programe. Na tom posljednjem vijeću odlučeno je da se poveća iznos za kulturne programe za čak 100 tisuća kuna. Podsjetnik, u prošloj godini za kulturne programe izdvojeno je 450 tisuća kuna.

Na javni poziv za financiranje javnih potreba koji je raspisao gradonačelnik Matej Mostarac, očekuju se prijave programa i projekata za područje zdravstva, socijalne skrbi, predškolskog odgoja, osnovnog školstva, kulture, sporta, tehničke kulture, očuvanja okoliša, zadovoljavanja potreba osoba treće životne dobi, zadovoljavanja potreba mladih i ostalog.

Pritom će prednost imati oni programi i projekti koji zadovoljavaju kriterije i prioritete ostvarenja iznad državnih zdravstvenih i pedagoških standarda, oni koji će afirmirati kulturni i sportski identitet Kastva, oni koji će angažirati osobe mlađe od 18 godina, oni koji podržavaju razvoj izdavačke djelatnosti, programe za poboljšavanje uvjeta skrbi o djeci predškolske dobi, afirmiranje aktivnosti osoba treće životne dobi te doprinose očuvanju okoliša i održivom razvoju. Zapravo, baš sve ono što Grad Kastav čini odličnim mjestom za življenje.

Prilikom odabira sportskih programa i projekata posebno će se vrednovati oni koji uključuju veći broj djece i mladih, a vrednuje se uključenost stručnog kadra u programe i projekte, sportski uspjesi i tradicija sporta u Kastvu.

Na javni poziv mogu se prijaviti sve pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište, odnosno prebivalište u Republici Hrvatskoj, registrirane za obavljanje djelatnosti u navedenim društvenim djelatnostima. Popis potrebne dokumentacije, kao i obavezni obrasci prijave dostupni su na gradskim internetskim stranicama www.kastav.hr.

Podsjetnik

Podsjetimo da se prošle godine na natječaj za zadovoljenje javnih potreba u kulturi javio 21 prijavitelj s 33 programa, a financijsku potporu ostvarilo je 13 prijavitelja s 23 projekta u ukupnom iznosu od 450 tisuća kuna.

Od ostalih djelatnosti javilo se 28 udruga, no pravo na financijsku potporu dobile su 24 udruge s 29 projekata u ukupnom iznosu od 320 tisuća kuna. Najviše je prijavljenih bilo u sportu, čak 38 udruga, a njih 25 dobilo je financijsku potporu za 37 projekata u protekloj godini u ukupnom iznosu od nešto više od 620 tisuća kuna. S obzirom na to da je ove godine fond za kulturne programe povećan za sto tisuća kuna, bit će zanimljivo vidjeti kakvi programi i kakvi sadržaji će ući u izbor za financiranje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.