Nema dokumentacije

KRIVA PROCJENA Parkiralište kod KBC-a Rijeka još uvijek nije u funkciji

Marinko Glavan

Parkiralište će biti privremeno, odnosno do rujna / Snimio Sergej DRECHSLER

Parkiralište će biti privremeno, odnosno do rujna / Snimio Sergej DRECHSLER

Parkirališna mjesta na mjestu bivšeg Elektromaterijala zjape prazna iako je iz tvrtke Obligo koncept koja vodi projekt izgradnje hotela otvaranje parkirališta bilo najavljeno za 25. veljače



RIJEKA Rampe privremenog parkirališta na mjestu srušene upravne zgrade nekadašnjeg Elektromaterijala i dalje su čvrsto spuštene, a parkirna mjesta zjape prazna, iako je iz tvrtke Obligo koncept koja za vlasnika zemljišta, tvrtku Rijeka Property vodi projekt izgradnje hotela na toj lokaciji, otvaranje parkirališta bilo najavljeno još za 25. veljače.


Direktor Obligo koncepta Mladen Zonjić kaže kako za otvaranje parkirališta još nije ishodovana sva zakonom propisana dokumentacija, odnosno da će biti otvoreno čim se ispune svi zakonski uvjeti.


– Od početka projekta strogo se držimo zakonskih propisa, a to činimo i dalje. Nažalost, isključivo mojom pogreškom, zbog toga što sam krivo procijenio vrijeme potrebno za ishodovanje sve potrebne dokumentacije, parkiralište nije otvoreno onda kada smo najavili otvaranje, ali čim dobijemo sve papire, odmah ćemo ga otvoriti. Nije u pitanju nikakva greška Grada Rijeke, niti ijedne druge institucije, već isključivo naša. Zaista nam je žao zbog kašnjenja, ali moramo poštivati zakone. Razumijem interes građana, ali nama je najviše u interesu da parking čim prije počne s radom. S tehničke strane, sve je spremno za to, zaposlili smo i dvojicu djelatnika, koji već primaju plaću, a parkiralište ne radi. Tako da će, vjerujem vrlo skoro, čim i posljednji potreban dokument bude izdan, parkiralište biti otvoreno, o čemu ćemo obavijestiti javnost, kaže Zonjić.




Parkiralište na mjestu srušene upravne zgrade Elektromaterijala prema ranijim najavama iz Obligo koncepta bit će privremeno, odnosno otvoreno do rujna ove godine, kada je predviđen početak izgradnje hotela na toj lokaciji.


U sklopu hotela, prema planovima investitora, ali i prema prostorno-planskoj dokumentaciji Grada Rijeke, predviđena je i izgradnja podzemne garaže, s minimalno 100 parkirnih mjesta. U tijeku su ispitivanja koja će pokazati je li moguća izgradnja dodatne podzemne etaže, a u tom slučaju bi garaža imala 200 ili više parkirnih mjesta.


Sam hotel, prema najavama iz Obligo koncepta, imat će između 150 i 160 soba, a poslovat će u sklopu internacionalnog lanca hotela. Prema projektu, uredit će se i potez Cambierieve ulice od ulaza u KBC, do križanja s Vukovarskom i Ulicom Viktora Cara Emina, na kojem će biti izgrađena dodatna, treća prometna traka, a na sjevernom dijelu bit će uređen mali trg, dok će južno od hotela, uz ulaz u KBC, biti uređena zelena površina. Završetak izgradnje predviđen je, barem prema dosadašnjim najavama investitora, za sredinu 2021. godine.