Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Javni natječaj

Jelenje traži šest osoba za javne radove

Foto: Roni Brmalj
Foto: Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 22. svibanj 2019. u 10:24 2019-05-22T10:24:18+02:00

Uređivat će se nerazvrstane ceste, krčiti živica uz ceste, čistiti kanale zbog prijetnji od poplava... Mjeru zapošljavanja u javnim radovima mogu koristiti isključivo osobe koje ispunjavaju uvjete HZZ-a 

JELENJE - Općina Jelenje inicijator je javnih radova za zapošljavanje teže zapošljivih osoba s jelenjskog područja. U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje raspisan je javni natječaj kojim se traži šest osoba na poslovima održavanja javnih površina radi prevencije požara. Poslovi se odnose na održavanje nerazvrstanih cesta, sječu i krčenje živica uz nerazvrstane ceste, čišćenje kanalske mreže zbog prijetnji od poplava.

Veća kvaliteta

Kako piše u natječaju, mjeru zapošljavanja u javnim radovima mogu koristiti isključivo osobe koje ispunjavaju uvjete Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno osobe starije od 50 godina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe romske nacionalne manjine, roditelji s četvero i više malodobne djece, roditelji udovci ili roditelji bez upisanog drugog roditelji, ostale posebne skupine. Kako ističu u Općini Jelenje, mjera HZZ-a korištena je i prošle godine, kada je putem natječaja zaposleno ukupno devet osoba.

- Projektom Zaštitimo se od požara i bujičnih poplava na području Općine Jelenje provodit će se programi čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje poljskih puteva, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i puteva, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice, uređivanje postojećih izvora vode u šumama, saniranje nerazvrstanih cesta, u slučaju elementarne nepogode (snijeg, poplave), dostava namirnica lokalnom stanovništvu, provođenje preventivno-uzgojnih radova koji su planirani godišnjim planovima ili planovima od zaštite od požara te bi se kroz navedene aktivnosti na području općine Jelenje podigla razina kvalitete obrane od elementarnih nepogoda - ističu u Općini Jelenje.

POSEBNE SKUPINE

Posao mogu dobiti osobe starije od 50 godina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe romske nacionalne manjine...

Aktivna politika

Općina Jelenje ovim projektom zapošljava domicilno stanovništvo uz podršku mjera aktivne politike zapošljavanja – mjera javni rad. Postupak prijave na natječaj je završen, stiglo je sedam prijava, od kojih je šest s pravovaljanom dokumentacijom, koji će ovih dana biti zaposleni. Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja ističe kako su javni radovi veoma korisni za Općinu, jer se svakodnevni poslovi mogu brže i kvalitetnije obaviti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.