Loši rezultati poslovanja

Jedrzej Mierzewski podnio ostavku na dužnost predsjednika Uprave Luke Rijeka

Darko Pajić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Kako neslužbeno doznajemo Mierzewski ostaje još kratko vrijeme na dužnosti prvog čovjeka Luke, odnosno do 1. travnja do kada bi Nadzorni odbor trebao odabrati novog predsjednika Uprave. To bi, prema neslužbenim informacijama trebao biti Duško Grabovac, sadašnji član NO, gdje je predstavnik mirovinskih fondova



Nakon 15 mjeseci obnašanja dužnosti predsjednika Uprave Luke Rijeka d. d. poljski menadžer Jedrzej Mierzewski danas je podnio ostavku, te su tako potvrđene najave o promjeni na čelu ove tvrtke o kojima je pisao naš list.


Ostavka je podnesena na sjednici Nadzornog odbora, a prethodilo joj je iskazano nezadovoljstvo rezultatima poslovanja, odnosno pada prometa Luke Rijeka, koja  je prošle godine zabilježila ukupan promet od 2.534.422 tona.


Generalni teret pao je za 17 posto, kontejnerski promet (u dijelu koji se odnosi na Luku Rijeka, bez kontejnerskog terminala Brajdica, odnosno tvrtke Jadranska vrata) smanjen je za 16 posto, a promet drva smanjen je za tri posto.




Ukupno je statistiku donekle popravio tek rasuti teret s rastom od sedam posto.


Kako neslužbeno doznajemo Mierzewski ostaje još kratko vrijeme na dužnosti prvog čovjeka Luke, odnosno do 1. travnja do kada bi Nadzorni odbor trebao odabrati novog predsjednika Uprave. To bi, prema neslužbenim informacijama trebao biti Duško Grabovac, sadašnji član NO, gdje je predstavnik mirovinskih fondova.


Nadzorni odbor može imenovati nekog od članova NO-a na mandat u trajanju od najviše godinu dana, što znači da bi i Grabovac trebao biti privremeni predsjednik Uprave ili će biti formalnom procedurom potvrđen na puni mandat. 


Obzirom da je Mierzewski uživao prilično izdašne uvjete rada u Luci i navodno je imao plaću od 7.000 eura, što je više negoli je imala bivša tročlana Uprava zajedno, zanimljivi će biti i uvjeti pod kojima se taj ugovor raskida. Navodno je predviđena otpremnina u iznosu od 6 mjesečnih plaća, što je nemali novac. Moguće je da će biti i veći, jer je, kako neslužbeno doznajemo, sklopljena nagodba po nešto povoljnijim uvjetima za poljskog menadžera od onih predviđenih ugovorom.