Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Regata

Jedrenje za osobe s invaliditetom: S vjetrom kroz tišinu od Kraljevice do Raba i Krka

S jedne od ranijih regata 'S vjetrom kroz tišinu' / Foto Ira Cupać Marković
S jedne od ranijih regata 'S vjetrom kroz tišinu' / Foto Ira Cupać Marković
Autor:
Objavljeno: 23. travanj 2019. u 17:33 2019-04-23T17:33:00+02:00

Regata sa šest jedrilica u petak će po prvi puta krenuti s vezova udruge na novouređenoj lučici Carevo, uz upravljanje iskusnih i educiranih skipera koji imaju iskustva s radom s osobama s invaliditetom

RIJEKA 'S vjetrom kroz tišinu', promotivna jedriličarska regata za gluhe i nagluhe osobe te osobe s invaliditeom bit će održana ovog vikenda, od 26. do 28. travnja. Starta se u petak u 10.30 sati iz lučice Carevo, a plovit će se od Kraljevice do otoka Raba i Krka te nazad.

Regata se već 18. godinu tradicionalno održava u travnju, s ciljem promocije jedrenja za osobe s invaliditetom i rada udruge 'S vjetrom kroz tišinu'.

Ove godine očekuje se četrdesetak natjecatelja, među kojima 20-tak gluhih i nagluhih osoba te četiri osobe s tjelesnim oštećenjem, uključujući i goste iz Nove Gradiške, Zagreba i Italije.

Alen Vidović rekao je kako će regata sa šest jedrilica po prvi puta krenuti s vezova udruge na novouređenoj lučici Carevo, uz upravljanje iskusnih i educiranih skipera koji imaju iskustva s radom s osobama s invaliditetom.

Regatu će popratiti i udruge iz Irske i Češke koje su zainteresirane za projekt „S vjetrom kroz tišinu“, unutar kojeg se vrši nadopuna znakovnog jezika za gluhe i nagluhe znakovima vezanima uz jedrenje i plovidbu.

Prema riječima Damira Herege, radi se o jedinstvenom poduhvatu u unaprjeđenju komunikacije na moru.

- Prepoznali smo važnost komunikacije na brodu gdje se koristi specifičan, nesvakidašnji jezik koji osobama oštećena sluha omogućava sudjelovanje u rekreativnom i regatnom jedrenju, rekao je Herega.

Herega i Vidović pozvali su sve zainteresirane da u petak prisustvuju isplovljavanju.

G2304MG1

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.