Put od 210 kilometara

JEDNA JE LEGENDA Petorica avanturista na “pony” biciklima krenuli na Vršić

Biljana Savić

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina



Dok ovo čitate, oni već pedaliraju i vjerojatno su već prošli i Rijeku i Hrvatsku. Na biciklu poznatom iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća.


Jedna je legenda, jedan je Pony, jedan je Red Bull Goni Pony. Viktor, Goran, Boris, Kristijan i Sanjin pet su odvažnih Pony zaljubljenika koji su odlučili ove godine ostvariti putovanje iz Rijeke u Kranjsku goru, na Red Bull Goni Pony uspon na Vršić. Putovanje na Pony biciklima, naravno.


Na put dugačak 210 kilometara krenuli su sa 0 metara nadmorske visine, jutros u 8 sati nakon popijene kave u kafiću Corto Maltese na riječkom lukobranu.




U Kranjsku goru planiraju stići tijekom četvrtka, a u subotu će se, kao i prošle godine, pridružiti usponu na Vršić, zajedno s mnogobrojnom ekipom koja planira doći iz Rijeke i Hrvatske. Poniji su servisirani, gume napumpane, prikolica, bisage i ruksaci spremni za put.


Jesmo li spremni? Mi smo rođeni spremni, kazali su novinarima koji su im bili ekipa za ispraćaj. 


– Priželjkujemo samo nekoliko dana lijepog vremena, ali ni loše vrijeme ni kiša nas neće pokolebati da stignemo gdje smo naumili, kazali su nam. I krenuli.