Poznati umjetnik

Izložba Voje Radoičića na Korzu: “Vedrina koju je tata dijelio s nama ovom gradu jako treba”

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Vedrina koju je naš tata dijelio sa mnom i s Vlastom, s mojom djecom, unučadi i praunučadi je nešto što ovom gradu jako treba i nadam se da će se i dalje u dječjim vrtićima i školama njegovati tatino ime, kazala je Jasna Frankić



RIJEKAJ Na dan rođendana pokojnog i poznatog riječkog slikara i umjetnika Voje Radoičića, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat te kćeri Voje Radoičića Vlasta Radoičić i Jasna Frankić obišli su izložbu »Dani Voje Radoičića« koja je postavljena na panoima ispred riječke vijećnice. Riječki gradonačelnik je kazao da je Vojo Radoičić svojim radovima zadužio Rijeku, jer su brojni njegovi radovi danas utkani u riječki identitet. Poropat je ustvrdio da bi radovi Radoičića trebali uljepšavati i ulice svjetskih metropola.


– Radost kojom odišu njegove slike univerzalna je i nezamjenjiva. Ova izložba za mene je najvedrija izložba koju smo do sada imali na Korzu, a po kišnim danima najbolje vidimo kako njegovi radovi pozitivno utječu na raspoloženje ljudi, kazao je Poropat.


Vlasta Radoičić kazala je da se u njoj isprepliću tuga, radost i zahvalnost svima koji su omogućili da ovakav način postuhumne proslave tatinog rođendana odiše vedrinom i njegovom radošću.




– Zahvaljujem svim građanima koji u spomen na radove mog oca vide neku optimističnu budućnost. Cijenim inicijativu stručnjaka, prijatelja i poznavatelja djela mog oca za stvaranje mreže koja će dalje promovirati njegovo ime i rad da se sve ono što je vezano za njegov lik i djelo digne na veću razinu na čast gradu koji teče, pa neka teče u vedri optimizam, poručila je Vojina kći Vlasta Radoičić.


Jasna Frankić izrazila veselje da se grad prisjeća njenog oca, djeda i pradjeda njene djece i unučadi.


– Posebno mi je drago da vedrina koju je naš tata dijelio sa mnom i s Vlastom, s mojom djecom, unučadi i praunučadi je nešto što ovom gradu jako treba i nadam se da će se i dalje u dječjim vrtićima i školama njegovati tatino ime, kazala je Jasna Frankić.Na izložbi su postavljene fotografije motiva iz monografije »Radoičić:San«.