Sudbonosni glas stigao iz HDZ-a

Iz trećeg pokušaja prošao rebalans proračuna Općine Viškovo

Biljana Savić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Progurao ga je oporbeni vijećnik Ervin Tomić (HDZ) koji je dao sudbonosni deveti glas. On je kazao da glasa kao vijećnik, da se u ovom slučaju izuzima iz kluba, da je to njegovo izdvojeno mišljenje, da ne mari isuviše na posljedice koje bi mogao imati zbog glasovanja



VIŠKOVO Iz trećeg pokušaja prošao je rebalans proračuna Općine Viškovo. Progurao ga je oporbeni vijećnik Ervin Tomić (HDZ) koji je dao sudbonosni deveti glas.


Protiv su bili ostali članovi Kluba vijećnika HDZ-HSS, s tim da Jelena Balen (HDZ) nije bila prisutna; protiv su bili Bojan Kurelić iz Akcije mladih i nezavisna Mirna Međimorec, dok je nezavinsna Ksenija Žauhar bila suzrdžana.


Je li Tomićevim glasovanjem bio iznenađen SDP ili HDZ, pokazat će vrijeme, no on je kazao da glasa kao vijećnik, da se u ovom slučaju izuzima iz kluba, da je to njegovo izdvojeno mišljenje, da ne mari isuviše na posljedice koje bi mogao imati zbog glasovanja i da zapravo ne zna kako će na to reagirati njegov HDZ, ali kazao je da glasa čiste savjesti i da sad nije vrijeme za gledanje stranačkih boja. 


Ervin Tomić / Snimio Sergej DRECHSLER


Ervin Tomić / Snimio Sergej DRECHSLER





Je li  je činjenica da je na nekoj od pretkodnih sjednica upravo Tomić predložio financiranje radnih bilježnica onovnoškolcima presudila njegovu stavu da sad ne odustane, jer su se radne bilježnice našle kao rebalansni adut u rukama viškovske pozicije? Ili je pao neki dogovor? Ili je čovjek glasovao po vlastitoj savjesti?Kako god, rebalans je usvojen. Oporba je financiranje radnih bilježnica ocijenila mamcem i medijskom manipulacijom, a rebalans proračuna politikanskim i nerealnim. Opširnije o raspravi i rebalansu proračuna izvijestit ćemo u tiskanom izdanju.