Zlatan Hreljac odlazi u mirovinu

Igor Butorac novi je direktor Rijeka sporta

Damir Cupać

Igor Butorac / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Igor Butorac / Snimio Damir ŠKOMRLJ



RIJEKA Na natječaj za direktora Rijeka sporta javila su se četiri kandidata, a povjerenje da postane prvi čovjek ove gradske tvrtke dobio je Igor Butorac koji će čelnom mjestu zamijeniti Zlatana Hreljca koji odlazi u mirovinu.


– Natječaj za imenovanje direktora odnosno direktorice Rijeka sporta raspisan jer dosadašnji direktor Zlatan Hreljac ispunjava zakonske uvjete za odlazak u starosnu mirovinu. Na natječaj su se javila četiri kandidata, a izabran je Igor Butorac, dipl. ing. arhitekture sa završenim Executive MBA programom na Bled School of Management, u Bledu u Sloveniji. Bio je član Uprave Jadrolinije, među ostalim zadužen za održavanje nekretnina te pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Na javnom natječaju odabran je odlukom Skupštine društva od 11. siječnja 2019. godine, a nakon obavljenog razgovora sa svim kandidatima i nakon što je njegov program upravljanja ocijenjen najboljim, naveli su u Gradu Rijeci.


Rijeka sport trgovačko je društvo u stopostotnom vlasništvu Grada Rijeke. Odluku o osnivanju Rijeka sporta kao društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje, održavanje i izgradnju sportskih i drugih objekata donijelo je Gradsko vijeće Grada Rijeke na sjednici održanoj 19. travnja 2007. godine.




Ova gradska tvrtka upravlja s 14 objekata, a to su Bazeni Kantrida, Centar Zamet, Atletska dvorana Kantrida, Dvorana mladosti, Dvorana »Dinko Lukarić«, Stadion Kantrida, Nogometno igralište Krimeja, Nogometno igralište »Robert Komen«, SRC Belveder, SRC »3. maj«, SRC Mlaka, Boćarski centar Podvežica, Otvoreno igralište Kampus, Dvorana za borilačke sportove Sušak i Astronomski centar Rijeka. U Rijeka sportu zaposleno je oko 50 ljudi.