Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Trgovački centar

foto INTERSPAR RUJEVICA Riječane dočekalo čak 30 tisuća proizvoda. Evo gdje će niknuti novi marketi

Foto: S. JEŽINA
Foto: S. JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2018. u 10:16 2018-03-15T10:16:56+01:00

Na policama je puno lokalnih proizvođača, ali i obilje talijanskih delicija što bi posebno moglo biti zanimljivo onima koji su navikli hranu kupovati u Italiji

RIJEKA – Jutros u 8 sati prvi kupci ušli su novootvoreni Intersparov hipermarket na Rujevici i unatoč velikom prodajnom prostoru od 4 tisuće kvardrata, vrlo su brzo stvorili gužvu na svih 12 blagajni, ali i na svim punktovima, bilo to voće, povrće, meso, salame i sirevi, tekstil ili nejestive kućne potrepštine.

S jedne su ih strane mamile akcijske cijene, a s druge očekivana radoznalost što će sve u budućnosti kupovati u ovom impresivnom prodajnom mjestu, kojemu je zasad jedina mana što nije u neposrednoj blizini autobusne stanice, pa ljudima koji ne voze, a straiji su ili ne vole hodati, možda nije najzgodnije pješice tegliti spežu.

No, u četvrtak im to nije smetalo i svi odreda nam rekoše da za dobre cijene valja pješačiti koliko god je potrebno. No, vozači imaju razloga za zadovoljstvo jer im je na raspolaganju parkiralište za 270 automobila, a Spar je financirao i prilazno prometno rješenje od čega je samo u kružni tok investirano 3,6 milijuna kuna.

Ispod Interspara je velika podzemna garaža sa 222 parkirna mjesta i 5 punionica za električne automobile, a na vanjskom parkiralištu nalazi se još 40 parkirnih mjesta. U prizemlju Interspara kupci će moći odmoriti u restoranu »Tutto Bene« s terasom i pogledom na more.

RI1503SJ12
Intespar hipermarket na Rujevici otvoren za građane / Foto: S. JEŽINA

»Iz aviona« se vidi, a vidjelo se i dok se još gradio, ne samo da je Interspar na Rujevici velik, već i da je riječ o skupom projektu, a vrijedan je 23 milijuna eura. U njemu je radno mjesto već pronašlo 150 radnika, a na policama prilagođenim ljudskoj ergonomiji nudi čak 30 tisuća proizvoda, među kojima i onih lokalnih proizvođača – svježe meso tvrtke Fućak Čavle, kolači, torte i pekarski proizvodi iz Radnika Opatija, Zlatna Vrbnička Žlahtina iz vinarije PZ Vrbnik iz Krka, tjestenina i mliječni program iz PIK-a Rijeka te tjestenina tvrtke Mariolina iz Krka.

No, na Intersparovim policama obilje je i talijanskih delicija.

– Znamo da Riječani vole talijanske specijalitete i često kupuju u Trstu, pa smo se potrudili uvesti najtraženiuje namirnice iz Italije, kaže Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Foto: S. JEŽINA

Zamijenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović je potvrdio da će umjesto Konzuma koji je iselio, u Tower centar u Rijeci, ući Interspar, i to na prostor od 5 tisuća kvadrata.

Osim toga je dodao i kako urbanistički planovi na riječkom Krnjevu omogućuju još jednu Sparovu investiciju čija bi realizacija trebala krenuti ove godine. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.