Ljetni sportski kamp

Hvalevrijedno: Atletičari Kvarnera djeci slabijeg imovinskog stanja osigurali mjesto pod suncem

Sandra Grozdanov i Iva Florjančič / Foto Ivana Vaupotić

Sandra Grozdanov i Iva Florjančič / Foto Ivana Vaupotić



RIJEKA – Atletski klub Kvarner i ovoga će ljeta djeci slabijeg imovinskog statusa iz Centra za kulturu dijaloga omogućiti da pronađu svoje Mjesto pod suncem besplatnim uključivanjem u Ljetni sportski kamp u kojem se djeci svakog radnog dana od 8 do 16 sati pod paskom trenera omogućava širok spektar aktivnosti primjeren njihovom uzrastu.


– Na kraju svake školske godine radimo evaluaciju i s korisnicima našeg programa pričamo o tome što im se svidjelo, što im je bilo korisno, odnosno što ih inspirira. Zaključak je bio da je mnogima od njih program poput ovoga koji im omogućuje Kvarner zapravo privilegij, umjesto da im je svakome djetetu zajamčeno pravo da se može uključiti u rad nekog kluba i na taj način razvijati svoje talente.


Današnja situacija je katastrofalna, u većini slučajeva potrebno je izdvojiti velik novac za dječje aktivnosti pa nam stoga potezi, poput ovoga vodstva Kvarnera, vraćaju nadu u društvo solidarnosti. Ponosna sam što osim Kvarnera u Rijeci postoje institucije koje su voljne svakome djetetu pružiti priliku – rekla je Sandra Grozdanov, voditeljica Centra za kulturu dijaloga, u program kojega je uključeno 43 djece i 28 obitelji.




– Novac ne smije biti prepreka za bavljenje sportom, to je misao vodilja kojom se vodimo u Kvarneru pa smo uvijek spremni pomoći svakome djetetu koje bi se željelo baviti sportom. Štićenicima Centra za kulturu dijaloga osim uključivanja u Ljetni sportski kamp nudimo i mogućnost da besplatno treniraju atletiku u našem klubu – rekla je Iva Florjančič, direktorica Kvarnera, socijalno osjetljivog kluba, koji treću godinu zaredom zahvaljujući financijskoj injekciji najveće hrvatske naftne kompanije Ine pomaže štićenicima Centra za kulturu dijaloga.


– U našem društvu vlada mišljenje da su djeca koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statusa neodgovorna i da se neće uključiti u ponuđeni im program. Naravno da ima i takve djece, ali većina su dokaz da baš svako dijete zaslužuje priliku. Samo trebamo biti više osvješteni i imati osjećaj za druge – zaključila je Sandra Grozdanov.