Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Borba s teškom bolešću

Humanitarni picigin za malog Maura u petak na Sablićevu

Mauro Barak - desetogodišnji Riječanin koji je u svome životu prošao više operacija i pregleda no mnogi odrasli za čitavog života
Mauro Barak - desetogodišnji Riječanin koji je u svome životu prošao više operacija i pregleda no mnogi odrasli za čitavog života
Autor:
Objavljeno: 21. kolovoz 2018. u 19:15 2018-08-21T19:15:00+02:00

Operacija u Beču stoji 62 tisuće kuna. Iako su je drugima odobrili, Mauru HZZO nažalost ne priznaje trošak liječenja u inozemstvu i njegovi se roditelji s tom svotom moraju boriti sami. Pomozite im

 

 

Šezdesetdvije tisuće kuna stoji sljedeća stepenica na putu do zdravlja malenog Maura Baraka, desetogodišnjeg Riječanina koji je u svome životu dosad prošao više operacija i pregleda no mnogi odrasli za čitavog života.

 

Mauro je naime rođen kao zdrav dječak, no u dobi od 4 godine dijagnosticirana mu je kongenitalna pseudoartroza tibije i fibule ili problem neokoštavanja potkoljenice.

To znači da kost u njegovoj nozi nije zarasla punih pet godina, a nakon obilaženja brojnih liječnika, trebao bi se podvrgnuti novoj, trećoj operaciji u Beču koja stoji upravo 62 tisuće kuna.

Iako su je drugima odobrili, Mauru HZZO nažalost ne priznaje trošak liječenja u inozemstvu i njegovi se roditelji s tom svotom moraju boriti sami, piše portal Rijeka danas.

 

"U nogu su mi stavljali razne stvari, primjerice čavle i čekam novu operaciju; priznat ću - malo me i strah", rekao je Mauro u prilogu za televiziju.

 

Maurovi roditelji dosad su iscrpili sve financijske izvore, podigli su kredite i zadužili se kod rodbine i prijatelja, sve kako bi pomogli svome sinu. Sada im je potrebna pomoć.

 

"Treća operacija je početkom rujna. Mauru će taj fiksator vaditi kroz petu, bušit će mu 25 centimetara kroz koljeno unutra i stavit će mu izvana tzv. Special T frames što se u Hrvatskoj ne stavlja", pojašnjava dječakov otac Kristian.

 

Ukupan iznos troškova boravka očekuje se da će doseći oko 120 tisuća kuna, kažu roditelji.

 

Budući da mu je država okrenula leđa, njegovi roditelji ovise o "malim" ljudima i mole za pomoć, kako bi i njihov sin mogao nastaviti život bez bolova.

 

Ovog petka bit će organiziran humanitarni picigin na Sablićevu. Sav prihod od kotizacija natjecatelja ide za Maurovo liječenje.

 

Za sada je za picigin prijavljeno 5 ekipa! To su "Opatijski Kukali i Piciginaši", "Reful", " Lista za Rijeku", "Pajol" i "Kekovi Kamovi". Prijave su otvorene, a možete se prijaviti na mobitel: 095 820 6449 (Sandi).

 

Ekipe mogu brojiti 4 ili 5 članova. Igra se po 15 minuta + 5 minuta zagrijavanja. Kotizacija je 50kn po članu ekipe...Angažiran je tročlani žiri koji će ekipe ocjenjivati iz zalaganja, atraktivnosti igre i simpatičnosti.

U 17 h počinje okupljanje, a igra se od 17:30. Ekipa iz "Kamova" osigurala je odličnu muziku, nagrade i piće po posebno dobrim cijenama za sve sudionike.

 

Za sve one koji Mauru žele pomoći svojim uplatama i tako mu omogućiti liječenje u Beču ovo su podaci za uplatu novca:

 

MAURO BARAK

GUŠĆ 54B

51000 RIJEKA

OIB: 96426986995

 

Jedinstvena identifikacijska oznaka u svrhu nacionalnog plaćanja - broj računa: HR33 2500 0093 1065 6404 9

 

Jedinstvena identifikacijska oznaka u svrhu prekograničnog i međunarodnog plaćanja - IBAN: HR33 2500 0093 1065 6404 9

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze