Poziv na solidarnost

Humanitarna akcija: Riječki Crveni križ za radnike ‘3. maja’

Mirjana Grce

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Humanitarna akcija održavat će se od ponedjeljka, 25. ožujka do srijede, 27. ožujka i to na više lokacija u gradu Rijeci i široj riječkoj okolici.



RIJEKA Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka pokrenulo je humanitarnu akciju za samce i obitelji s djecom radnika »3. maja« koja će se održavati od ponedjeljka, 25. ožujka do srijede, 27. ožujka i to na više lokacija u gradu Rijeci i široj riječkoj okolici. Akciji se može priključiti donacijom trajnijih prehrambenih namirnica i osnovnih higijenskih potrepština te novčanim prilozima koje će se moći staviti u kasice Crvenog križa, a od svega prikupljenog Crveni križ će napraviti pakete za apostrofirane skupine radnika.


Akcija će se tijekom tri dana održavati od 10 do 14 sati: u šatoru Crvenog križa na Trgu Republike Hrvatske u središtu Rijeke i u šatoru Crvenog križa na Trgu olimpijaca na Zametu i na ta dva mjesta će građani moći izmjeriti tlak i šećer; zatim u skladištu Crvenog križa Rijeka, Krešimirova 56b; na sabirnim mjestima u Bakru, Kastvu (Vidikovac, od 12 do 16 sati), Kraljevici (u OŠ Kraljevica) i Čavlima (Dom Čavle), Jelenju (Trg mlikarice), Klani (OŠ Klana), Kostreni (Dom zdravlja) i Viškovu (DCK Viškovo), dok će u Domu Crvenog križa Rijeka, Janka Polić Kamova 32, akcija trajati 24 sata sva tri dana. Isto tako, akcija će se provoditi u osnovnim školama: Bakar, Belvedere, Čavle, Eugen Kumičić, Katoličkoj OŠ Josip Pavlišić, Hreljin, Klana, Kozala, Kraljevica, Pećine, Milan Brozović Kastav te Zamet. Podrobnije informacije o akciji mogu se dobiti na tel. Crvenog križa Rijeka 051/333-699, kao i na web stranici društva.


U sjedištu Gradskog društva Crvenog križa akciju su najavile predstavnice riječkog Crvenog križa – predsjednica prof. Kim Anić i ravnateljica Marija Vičić. Poručile su da radnicima »3. maja« puno znači svaki kilogram brašna, palente i sličnog, ali i da im trebamo poslati poruku da smo uz njih. Pressici su također nazočili Juraj Šoljić i Vedran Marin iz Sindikalnog odbora »3. maja« i zahvalili na svim dosadašnjim humanitarnim akcijama za radnike »3. maja«, kao i za predstojeću akciju Crvenog križa. Žiro račun akcije u Privrednoj banci Zagreb na koji se također može uplatiti pomoć za samce i obitelji s djecom radnika »3. maja« glasi: HR 94 2340 0091 5110 0168 1 SWIFT CODE: PBZGHR2X, HCK – GDCK Rijeka – Hum. akcija za samce i obitelji s djecom »3. maja« Rijeka.

Foto I. Tomić


Foto I. Tomić