Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Priopćenje

Hrvatski laburisti – Stranka rada: ''LNG – obična (još jedna u nizu) pljačka građana''

Hrvatski laburisti – Stranka rada: ''LNG – obična (još jedna u nizu) pljačka građana''
Hrvatski laburisti – Stranka rada: ''LNG – obična (još jedna u nizu) pljačka građana''
Autor:
Objavljeno: 30. siječanj 2019. u 22:02 2019-01-30T22:02:16+01:00

Hrvatski laburisti - stranka rada protive se odluci da se financira LNG terminal na  otoku Krku, bez obzira na protivljenje javnosti, jedinica lokalne  samouprave i županije, a njihovo priopćenje naslovljeno ''LNG – obična (još jedna u nizu) pljačka građana'' povodom odluke koju nazivaju sramotnom prenosimo u cijelosti:

''Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić danas je svečano objelodanio da je Vlada Republike Hrvatske odlučila oteti oko milijardu kuna vlastitim građanima kako bi isfinancirala plutajući LNG terminal u Omišlju na otoku Krku, projekt kojemu se protive vjerojatno svi građani otoka Krka i Primorsko-goranske županije (osim onih koji su uhljebljeni pod skutima HDZ-a, koalicijskih mu partnera i prebjega) i projekt koji, pokazalo se već odavno, Hrvatskoj i njezinim građanima nanosi izravnu i ekonomsku i energetsku i ekološku štetu!

U svojoj izjavi ministar Ćorić jasno je poručio da u projekt idu ne znajući ni sami što ih čeka na kraju puta: za nj, naime, ne postoji Studija isplativosti. Istovremeno, Studija utjecaja na okoliš obična je naručena škrabotina izrađena nestručno i s jedinim ciljem zadovoljavanja političkog nalogodavca i financijera, dok niti jedna zemlja na svijetu nije pokazala interes za otkup kapaciteta najskupljeg američkog plina...

Riječju, Vlada Andreja Plenkovića skinula je gaće pred SAD-om, ali čineći to, troši novac svih građana Republike Hrvatske.

Uz sve to, Hrvatski Laburisti – Stranka rada pozivaju Andreja Plenkovića da još jednom ponovi koliko će hrvatskih radnika i koje struke biti zaposleno na tom terminalu, ali, nažalost, odgovor znamo unaprijed - niti jedan.

Sukladno svemu, i Laburisti čvrsto staju uz sve one koji se protive tom suludom projektu koji predstavlja običnu pljačku građana, projektu kojega su vladajući naumili realizirati kršeći hrvatske zakone i hrvatski Ustav. Vrijeme je da zajedno ustanemo protiv bahatosti, samovolje, bezakonja, nepoštivanja i pljačke građana i viknemo: DOSTA JE BILO!!!'', piše David Bregovac, predsjednik stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.