Angažman Riječkih anđela

HUMANOST U RIJECI Bolesnoj majci s četvero malodobne djece ključevi gradskog stana

Biljana Savić

Ekipa Riječkih anđela pomogla je potrebitoj Riječanki (prva slijeva)

Ekipa Riječkih anđela pomogla je potrebitoj Riječanki (prva slijeva)

Riječanka je živjela u starom i trošnom podstanarskom stanu, nije mogla naći drugi, bolji smještaj jer je nitko nije želio primiti s četvero djece. Za kretanje koristi invalidska kolica i u većini ovisi o pomoći druge osobe



RIJEKA Rijeka je prepuna humanitaraca i udruga građana koje su uvijek spremne pomoći. Jedna od njiih su Riječki anđeli, grupa građana riječkih humanitaraca, a uskoro i organizirana kao udruga, koju čine Kristijan Kiki Hosi, nona Nada, Alan Kulundzich Juranich, Hus Mahmić i mnogi drugi.


Uz njihove brojne akcije jedna se ipak izdvaja. Svojim su angažmanom uspjeli senzibilizirati Grad Rijeku da dodijeli gradski stan samohranoj bolesnoj ženi, oboljeloj od multiple skleroze, koja ima četvero malodobne djece.


Sretan dan


Riječ je Riječanki koja živi u podstanarskom smještaju u starom i trošnom stanu, gotovo u nemogućim uvjetima, koja nije mogla naći drugi adekvatniji smještaj, jer je nitko nije želi primiti s četvero djece. Za kretanje koristi invalidska kolica i u većini aktivnosti ovisi o pomoći druge osobe. Za nju je jučer bio sretan dan, jer su joj dodijeljeni ključevi gradskog stana.




– Ovo mi jako puno znači, do sada sam plaćala najam derutnog stana 2.300 kuna plus režije, a sad ću imati puno bolji stan i plaćati gradu 800 kuna i režije. Osim toga, tu mi je idealna lokacija jer su blizu i škola i vrtić za djecu, kazala nam je ova Riječanka, čiji identitet znamo, ali nas je zamolila za diskreciju, jer su se njezinom sinu djeca već rugala u školi.


– Budući da je riječ o izrazito teškom socijalnom, zdravstvenom i humanitarnom slučaju, u namjeri da majci pomognemo, a djeci omogućimo dostojno djetinjstvo, zauzeli smo se da se obitelji pomogne dodjelom gradskog stana. Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradu Rijeci i Centru za socijalnu skrb, kazao nam je jučer Alan Kulundzich Juranich i istaknuo da je nad gospođom prethodno provedeno vještačenje i utvrđena prijeko potrebna pomoć i njega druge osobe u punom opsegu u adekvatnom stambenom prostoru.


Slijedi opremanje


Nakon što je obitelji ove Riječanke osiguran krov nad glavom, Riječki anđeli pozivaju na novu humanitarnu akciju opremanja i uređenja stambenog prostora za bolesnu majku i njezino četvero djece.


– Dragi Riječani, idemo pomoći ovoj majci urediti stan koji treba obojiti i opremiti. Budući da naša bolesna sugrađanka nema sredstava, jer je nesposobna za rad i nema svoje imovine, pozivamo sve da joj pomognu. Trenutačno stanje doista boli. Djeca nemaju krevete za spavanje, stol na kojem mogu jesti, baš ništa. Molimo naše sugrađane koji su se bezbroj puta izdigli iznad svih, da nam se još jednom pridruže i doniraju što god mogu. U tu svrhu je otvoren i račun majke na koji možete donirati sredstva i kontaktirati nas na naše Facebook profile, ističe Alan Kulundzich Juranich u ime Riječkih anđela.