Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Nema problema

HDZ-ov direktor koji je slupao službeni auto na vrijeme je zbrinut. Postaje direktor u komunalcu u Bakru

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 18. prosinac 2018. u 7:29 2018-12-18T07:29:32+01:00

Bez obzira na nepostojanje kaznene odgovornosti moj postupak nije primjeren za osobu koja obnaša javnu dužnost tako da sam dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Kostrena, a već sam prije najavio i ostavku na mjesto direktora KD-a Kostrena – kazao nam je Tomislav Matić

KOSTRENA Direktor Komunalnog društva Kostrena Tomislav Matić koji je u noći s četvrtka na petak službenim vozilom izazvao prometnu nesreću u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe i uništen automobil kostrenskog komunalca, jučer poslijepodne kostrenskom načelniku Draženu Vraniću podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora KD-a Kostrena. Također, Matić je dao svoju ostavku i na mjesto predsjednika kostrenskog ogranka HDZ-a jer, kako kaže, njegov postupak nije primjeren osobi koja obnaša javnu dužnost. Matić, međutim, negira da je pobjegao s mjesta nesreće.

– Kako se oko svega digla velika medijska hajka, a zbog euforije, činjenice ne dolaze na vidjelo, iz objave u novinama stječe se dojam da sam nakon nesreće pobjegao i ostavio suputnike na mjestu nesreće što apsolutno ne odgovara istini i to ću dokazati. Bez obzira na nepostojanje kaznene odgovornosti moj postupak nije primjeren za osobu koja obnaša javnu dužnost tako da sam dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Kostrena, a već sam prije najavio i ostavku na mjesto direktora KD-a Kostrena tako da na tu funkciju ne mogu ponuditi još jednu ostavku. Zahvalan sam jer je sve prošlo samo s materijalnom štetom i nekoliko modrica i šavova, a kako sam već naveo, prihvaćam odgovornost za sve pravne i materijalne posljedice koje mogu nastati zbog mojih postupaka – poručio je Matić.

Da je primio njegovu ostavku jučer nam je potvrdio i kostrenski načelnik Vranić koji ističe da će o Matićevom nasljedniku na čelu KD Kostrena danas raspravljati Skupština društva.

Još uvijek aktualni direktor Komunalnog društva Kostrena Tomislav Matić od 1. siječnja 2019. godine trebao bi se zaposliti u Komunalnom društvu Dobra iz Bakra. Također na mjesto direktora. Naime, prema informacijama dobivenim iz Grada Bakra, aktualni direktor KD-a Dobra zbog zdravstvenih je razloga zatražio odlazak s funkcije, zbog čega je prije dva mjeseca objavljen natječaj za novog direktora Društva.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.