Gradski prometni centar

Film sa Salmom Hayek snima se u Rijeci i tijekom vikenda. Ove se ulice zatvaraju za promet

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Snima se cijeli dan u subotu te u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljka na više lokacija po Rijeci



RIJEKA Gradski prometni centar obavještava javnost da će se od subote, 27. travnja, do ponedjeljka, 29. travnja, nastaviti snimanje filmskih scena na ulicama Grada Rijeke po sljedećem rasporedu:


Petak


Sutra, 26. travnja 2019. godine u vremenu od 7 do 19 sati odvijati snimanje filmskih scena u Ulici Frana Supila i na lokaciji stepenica uz hotel Bonavia. Zbog toga će se izvršiti djelomično zatvaranje prometa u ulicama oko lokacije snimanja, pri čemu će biti trajno zatvoren pristup Ulici Frana Supila iz smjera sjevera, tj. iz Ulice žrtava fašizma, a time i pristup Ulici Ivana Dežmana.


Parkiralište Gomila bit će također zatvoreno za javnost i dostupno samo stanarima i to isključivo iz smjera Ulice Frana Kurelca, a pristup iz Ulice Dolac prema Trgu 128 brigade hrvatske vojske bit će zatvoren.




Iz Gradskog prometnog centra također napominju da će pristup vozilima prema Ulici Šime Ljubića, kao i ulaz i izlaz iz parkirališta Gomila, biti kontroliran redarima i omogućen stanarima samo u pauzama između snimanja.


»Mole se građani i stanari za razumijevanje te se preporuča da na vrijeme uklone svoja vozila iz zone snimanja. Upozoravaju se svi vozači da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te da u zoni preregulacije prometa povećaju oprez i smanje brzinu kretanja vozila«, stoji u priopćenju Gradskog prometnog centra.


Subota


U subotu od 8 do 14 sati za sav promet zatvara se ulica Školjić od raskrižja prema INA benzinskoj postaji do ulice Ivana Grohovca, cijela ulica Ivana Grohovca te cijela ulica Žrtava fašizma od Fiumare do raskrižja sa ulicom Frana Supila. Pristup u ulicu Frana Supila biti će moguć samo iz smjera zapada.


U ulici Školjić između kbr. 1 i kbr 6 promet će se privremeno odvijati dvosmjerno. Parkiralište Školjić biti će dostupno samo za stanare.


Promet prema Vodovodnoj ulici i obrnuto propuštati će se putem redara u pauzama između snimanja.


Foto Sergej Drechsler


Foto Sergej Drechsler



Pristup garaži Stari grad neće biti moguć, osim izlaza iz garaže i to u smjeru raskrižja sa ulicom Fiumara, što će također regulirati redari.


Ostali dio starog grada biti će zatvoren u vrijeme snimanja u Užarskoj ulici koje je planirano od 16 do 20 sati, pa se preporuča stanarima da toga dana svoja vozila premjeste na druge lokacije koje su izvan zone snimanja.


Ponedjeljak


U ponedjeljak u vremenu od 13 do 16 sati, biti će djelomično zatvorena Križanićeva ulica od Titovog trga prema Bulevardu i propuštanje će se obavljati putem redara isključivo u pauzama između snimanja. Promet raskrižjem na Titovom trgu biti će ručno reguliran putem prometnih redara.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER



Od 16 do 20 sati snimanje filmskih scena će se obavljati na cesti kod stadiona Rujevica – biti će omogućeno povremeno propuštanje prometa u pauzama između snimanja isključivo putem redara.


U večernjim satima, točnije od 20 do 1 sat snimanje će se obavljati u Verdijevoj ulici kod Glavne gradske tržnice. Pristup vozilima biti će ograničen i kontroliran od strane redara.


Mole se građani i stanari za razumijevanje te se preporuča da na vrijeme uklone svoja vozila iz zone snimanja. Upozoravaju se svi vozači da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te da u zoni preregulacije prometa povećaju oprez i smanje brzinu kretanja vozila.


Što se zasad snimilo?


Podsjetimo, na riječkim ulicama, na prostoru oko tržnice, sinoć su se snimale noćne scene jurnjave holivudskog filma “The Hitman’s Wife Bodyguard” sa slavnom glumicom Salmom Hayek, Ryanom Reynoldsom i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama, nastavak akcijske komedije iz 2017., koji se dosad snimao u Rovinju.


Riječka tržnica tako je poslužila kao kulisa za scene jurnjave Range Roverima.



Pripreme za snimanje američkog filma u Rijeci počeli su već u srijedu popodne, kad je snimateljska ekipa dovezla opremu na područje oko gradske tržnice.


Prve scene na širem području tržnice već su snimljene, a snimanje se na istom mjestu nastavlja i u četvrtak navečer.


Scene vožnje trebale bi se snimati u Demetrovoj, Ulici Vatroslava Lisinskog, Verdijevoj, Matačićevoj, Zagrebačkoj i Wenzelovoj ulici te na Kazališnom trgu.


Filmska akcija u petak se seli na Trg 128. brigade Hrvatske vojske i stubište kod hotela Bonavia. Postavljanje zaštite stepenica započelo je već danas.


Zbog snimanja filma Ulica Frane Supila bit će zatvorena za promet, Ulica Frana Kurelca bit će blokirana uz povremeno puštanje stanara na parking Gomila, a ostala vozila preusmjeravat će se u Ulicu Rudolfa Strohala i Dolac.


Ryan Reynolds završio je svoj dio snimanja, a hoće li se Salma Hayek i Samuel L. Jackson pojaviti u Rijeci, nije poznato.