Glazbena fešta

Festival puhačkih orkestara vratio se Kastvu

P. N.

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Uz domaćine iz Glazbenog društva Spinčići, na festivalu su sudjelovala još tri orkestra: puhački orkestar »Oravanka» iz Trstene u Slovačkoj, KD Pihalni orkestar »Kostanjevica na Krki« iz Slovenije i Gradska glazba Samobor. Ukupan broj sudionika okupio je 150 glazbenikaGlazbena fešta



KASTAV Prekrasno subotnje poslijepodne u Kastvu glazbom je ispunio 19. Međunarodni festival puhačkih orkestara koji se nakon dvije godine pauze vratio punim plućima na ulice grada.


Uz domaćine iz Glazbenog društva Spinčići, na festivalu su sudjelovala još tri orkestra: puhački orkestar »Oravanka» iz Trstene u Slovačkoj, KD Pihalni orkestar »Kostanjevica na Krki« iz Slovenije i Gradska glazba Samobor. Ukupan broj sudionika okupio je 150 glazbenika.


Program je započeo promenadnim mimihodom puhačkih orkestara ulicama Kastva, od Crekvine do Trga Fortica, gdje su okupljeni izveli program nacionalnih himni i zajedničku skladbu, a zatim se svaki orkestar predstavio kraćim koncertom u trajanju od dvadesetak minuta.




Nakon dvogodišnje stanke želja je zakoračiti prema jubilarnom, dvadesetom izdanju u kojem se, prema riječima predsjednice Glazbenog društva Spinčići Lorene Blažić Poščić, želi povećati broj posjetitelja Festivala.


Ovogodišnji posjetitelji i slučajni prolaznici svakako su pozvani glazbom, koja se orila cijelim kastavskim područjem, na nastavak ove međunarodne tradicije.