Udruga Palentar

Festival piva u Gradu Grobniku: U subotu drugo izdanje Craft festa

Sanja Gašpert



GRAD GROBNIK – Udruga Palentar organizira u subotu, 14. rujna od 15 do 22 sata u Kaštelu u Gradu Grobniku 2. Craft fest Grobnik, koji će ugostiti dvostruko više sudionika nego na prvom izdanju, njih 21, od kojih 19 pivara iz Hrvatske te dva iz Slovenije, čime drugo izdanje pivskog festivala dobiva predznak međunarodnog, najavljeno je na konferenciji za novinare.


– Prvo izdanje prošle je godine okupilo deset proizvođača piva, a posjećenost je bila odlična. Procijenjeno je kako je grobnički Kaštel toga dana posjetilo blizu tisuću posjetitelja. Ove godine festival je podignut na veću razinu, više je i pivara, čak dvostruko više nego lani, tako da očekujemo i veću posjećenost, kazao je tajnik Udruge Palentar Ivan Lambaša.


Predsjednik Udruge Palentar Nikola Vrančić kazao je kako će se u grobničkom Kaštelu pivoljupcima predstaviti dvadesetak proizvođača, među kojima Šibenska pivovara, Pivovarna Naboj, The Garden Brewery, Kings Brew, Zmajska pivovara, Hotch Potch, Kaltenberg Adria, Prvo Viško, Primarius i drugi.




– Posjetitelji će za simboličnih 30 kuna ove godine moći kupiti suvenir kriglu s logom festivala, uz koju će dobiti i kupon za degustaciju. Članovi naše udruge pobrinut će se da nitko ne pije na prazan želudac. U Kaštelu će Palentar ove godine kuhati dvije palente kompirice, uz koju će posjetiteljima poslužiti ombolo na vinu ili pivu, a svoju će ugostiteljsku ponudu imati i Caffe bar Castrum. I vrijeme nam ide na ruku, jer prognostičari najavljuju sunčan dan, pa će biti prilika za posjetitelje i da prošetaju stazama oko grobničkog Kaštela, kazao je Vrančić, dodajući kako je ovo događanje jedan od dopirnosa Udruge Palentar revitalizaciji grobničkog Kaštela, uz već tradicionalne Dane vina i pršuta, koji se održavaju 1. svibnja.


Drugi Craft fest organizira Udruga Palentar pod pokroviteljstvom Općine Čavle, u suradnji s TZ-om Čavle i Gastro shopom Pomalo. Zbog održavanja manifestacije, organizatori poručuju posjetiteljima da će automobilima do Kaštela moći samo proizvođači piva, a za ostale je osigurano nekoliko parkinga u Gradu Grobniku.