Jedinstvena manifestacija

Festival bibliobusa: Na riječko Korzo stiže 16 pokretnih knjižnica

Ingrid Šestan Kučić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA  8. Festival bibliobusa sutra će okupiti 16 pokretnih knjižnica iz Hrvatske i susjednih zemalja koje će se u vremenu od 10 do 13 sati moći razgledati na Korzu, Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Trgu 111. brigade Hrvatske vojske, a kako je najavljeno na konferenciji za novinare riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koja je posvećena predstavljanju i promicanju pokretnih knjižnica koje knjigu donose do svih onih kojima je taj pristup otežan, ograničen ili nepostojeći.


Riječko izdanje festivala najavljeno je ispred Gradskog bibliobusa, a dvodnevni su Festival predstavili ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković, pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, voditeljica programskog pravca Dječja kuća Jelena Milić, voditeljica županijske matične službe Ljiljana Črnjar i voditeljica bibliobusne službe Verena Tibljaš.


Na Korzu će biti otvorena i izložba o pokretnim knjižnicama, a ovogodišnji, 8. festival bibliobusa odvija se u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a povod je obilježavanje 50. rođendana riječkog bibliobusa.