Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Očekuje ga teška misija

u tiskanom Edi Kučan nakon povratka na kormilo "3. maja": 'Učinit ću sve, ali nemam čarobni štapić'

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 5. travanj 2019. u 19:30 2019-04-05T19:30:08+02:00

Ne tražimo ništa, samo malu pomoć, »poguranac« koji nam treba da bi ovo brodogradilište uhvatilo svoj korak i krenulo dalje. Šansu vidimo u isporukama započetih brodova, poručio je Kučan

RIJEKA Edija Kučana jučer je i službeno imenovao za direktora »3. maja« Trgovački sud u Rijeci. Pred njim je sada gotovo nemoguća misija – pokušati pronaći model, rješenje, učiniti kakav-takav pomak kako se nad »3. majem« 17. travnja, za kada je stečajna sutkinja Ljiljana Ugrin zakazala novo ročište, ne otvori stečaj.

S Kučanom smo jučer uspjeli nakratko razgovarati, ali nas je odmah upozorio da u ovom trenutku ne može ništa konkretnije reći, jer treba najprije obaviti određene razgovore. U situaciji je da sve konce mora hvatati istovremeno, i to brzo.

– Nemam čarobni štapić, ali svakako da ću napraviti sve da »3. maj« pokušamo ponovo spasiti. Prihvatiti se ovoga može samo lud čovjek, ali nakon toliko godina koje sam proveo u ovom našem brodogradilištu, imam moralnu obvezu prema svim ovim dragim i divnim ljudima koji su još uvijek tu. Ne tražimo ništa, samo malu pomoć, »poguranac« koji nam treba da bi ovo brodogradilište uhvatilo svoj korak i krenulo dalje. Šansu vidimo u isporukama započetih brodova, evo, već sam uputio dopise brodovlasnicima u kojima ih obavještavam o svojem preuzimanju dužnosti, a danas sam već imao i nekoliko poziva od zainteresiranih strana za izradu metalnih konstrukcija. Vidjet ćemo kuda će nas to odvesti razgovori koje idućih dana moram obaviti – kazao je Kučan.

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.