Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
29. siječnja 2020.
Humanitarna trka

EFRI utrka u Kastvu: Sav prihod trkača Udruzi za Down sindrom Rijeka 21

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 19. listopad 2019. u 15:44 2019-10-19T15:44:51+02:00

KASTAV - U Kastvu se  trčalo srcem i to za Udrugu za Down sindrom – Rijeka 21, a sve u režiji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Bila je to druga EFRI humanitarna trail utrka koju je organizirala Udruga EFRI Sport u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Studentskim zborom EFRI-ja te Gradom Kastvom.

Uoči same utke prodano je 180 startnih brojeva, a sav prihod od te prodaje bit će uplaćem Udruzi za Down sindrom čiji su se štićenici također odazvali akciji te ih je dvadesetak sudjelovalo u utrci.

Nisu trčali samo studenti i zaposlenici Ekonomskog fakulteta, već i svi oni koji su željeli pokazati humanost, a takvih je bilo puno, jer najmlađi je trkač imao manje od godinu dana, a najstariji 69 godina. Najmlađi sudionici utrke, kao i svi štićenici Udruge za Down sindrom su kući otišli s darovima organizatora, a praznih ruku utrku nisu napustili ni oni koji su bili najbrži.

Tako je u muškoj konkurenciji pobjedu odnio Vinko Zaninović, drugi je rutu istrčao Igor Horvat, dok je treće mjesto zauzeo David Marot, prošlogodišnji pobjednik EFRI utrke.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Nika Begić, koja je i lani ostvarila isti uspjeh, dok je drugo mjesto zauzela Patricija Pevec, a treće Monika Perišić.

Među studentima najuspješniji su bili Dominik Čičić i Patricija Pevec. Cijela manifestacija okončana je maneštrom za sve sudionike te čašćenjem mladim vinom i sokovima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.