Primopredaja u mučnoj tišini

Draženka i Ivo Veljačić deložirani iz stana u Ulici Giuseppe Duella

Slavica Kleva

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Današnji datum za deložaciju bio je neopoziv stoga i nije začudilo što je tijekom jutra uz jako policijsko osiguranje i gotovo cijeli kvart opasan policijskim trakama, deložacija protekla, ako se za takav jedan čin to uopće može reći, u mučnoj tišini i bez incidenata



RIJEKA Draženka i Ivo Veljačić i njihov stari kućni ljubimac bokser Lenon deložirani su iz stana u Ulici Giuseppe Duella 21 temeljem pravomoćnog sudskog rješenja.


S današnjim danom deložacija je bila neopoziva. Tri mjeseca proteklo je od posljednjeg odgađanja deložacije u kojem vremenu su Veljačići imali mogućnost iznaći rješenje i barem privremeno riješiti egzistencijlano pitanje, no to se nije dogodilo. 

Današnji datum za deložaciju bio je neopoziv stoga i nije začudilo što je tijekom jutra uz jako policijsko osiguranje i gotovo cijeli kvart opasan policijskim trakama, deložacija protekla, ako se za takav jedan čin to uopće može reći, u mučnoj tišini i bez incidenata.


Foto Damir ŠKOMRLJ


Foto Damir ŠKOMRLJ



Zapravo, pomoć policije, uvjetno rečeno, nije bila niti potrebna, u sat i pol vremena koliko je trajala primopredaja i deložiranje, izmjenili su se u stanu sudski ovršitelj, bravar, veterinari, predstavnici centra za socijalnu skrb, liječnička ekipa Hitne pomoći  koja je i Draženki i Ivi ukazala lijecničku pomoć pa su na koncu supružnici s dvije torbe u mučnom prizoru “preselili život” u Ivin neispravan  “fiat uno”  parkiran u Duellovoj ulici. 

Istovremeno, nakon što je zamjenjena brava na stanu u njega je ušao i vlasnik koji je od Veljačića kupio stan prije pet godina. Uz puno razumijevanja za njihove probleme, vlasnik stana je ipak u konačnici morao sudskim putem  zatražiti pravo na stan koji je u potpunosti platio.


No, Veljačići su istovremeno platili dvije trećine  vrijednosti stana u tek izgrađenoj novogradnji u Tometićima čiji je vlasnik bio Igor Petrić, bivši vaterpolista i poduzetnik, u međuvremenu optužen za velik broj prijevara i gospodarskih malverzacija kojih su žrtve i bračni par Veljačić  Ivo Veljačić se obratio novinarima i u vrlo emocionalnom govoru ironično između ostalog konstatirao kako su se nakon deložacije “svi rješili kriminalne obitelji Veljačić, a dobar Igor Petrić živi u svom toplom stanu.”