Projekt PD-a Tuhobić

‘Dan u planini’ okupit će odgajatelje i djecu iz Italije, Turske i Hrvatske

Ljiljana Hlača

Uskoro dvorana za penjanje u hali bivše tvornice Vulkan

Uskoro dvorana za penjanje u hali bivše tvornice Vulkan

Dan u planini - Day in Mountain - naziv je projekta PD-a Tuhobić (osnovanog 1965. godine) koji će financirati Europska unija u iznosu od 41.000 eura



RIJEKA  Dan u planini – Day in Mountain – naziv je projekta PD-a Tuhobić (osnovanog 1965. godine) koji će financirati Europska unija u iznosu od 41.000 eura, otkrili su jučer na tiskovnoj konferenciji Verica Mance, voditeljica projekta, Damir Konestra, koordinator i Radmila Bajić, stručna suradnica na projektu.


Dan u planini formalno će započeti sljedeće godine u veljači, a uključuje edukaciju odgajatelja, odnosno učitelja i djece s naglaskom na orijentaciju u prostoru, stjecanje znanja i vještine, ali i približavanje prirode mališanama. Iz cijelog projekta izniknut će i priručnik za voditelje dječjih aktivnosti u prirodi. Tuhobić je nositelj projekta, a partneri su sportske ustanove u Italiji i Turskoj.


– Projekt će se provoditi kroz nekoliko radionica u kojima će sudjelovati odgajatelji /učitelji i djeca iz zemalja iz kojih dolaze sudionici projekta. U svakoj zemlji održat će se po jedna radionica. Završna će biti u Rijeci, na Platku. Ukupno će edukacijom biti obuhvaćeno 10-12 odgajatelja/učitelja iz svake zemlje te po dvadesetak djece, naglasio je Damir Konestra.




Na tiskovnoj konferenciji najavljen je i početak radova na opremanju dvorane za penjanje koja će se nalaziti u hali bivše tvornice Vulkan (Plumbum). Radovi uključuju postavljanje umjetne stijene dugačke 16 metara te visine od 5 do 7 metara, a za javnost bi trebala biti dostupna već za nekoliko tjedana.


– Dvoranu s umjetnom stijenom koristit će prije svega članovi SPK Tuhobić – sportski penjači kao dvoranu za treninge, a stijena će biti otvorena i za sve druge koji vole i žele penjati. Uz treninge sportskog penjanja (djeca već od 7 godina nadalje) SPK Tuhobić održava i Školu sportskog penjanja na otvorenom koju vode licencirani instruktori. Jedna takva škola upravo traje, cijena korištenja stijene za nečlanove bit će 30 kuna, naglašeno je.