Klubovi

Dan otvorenih vrata Krila Kvarnera: Letački program iznad aerodroma Grobničko polje

Andrej Petrak

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA Bogatim letačkim programom iznad aerodroma Grobničko polje cijelu lepezu svojih djelatnosti predstavili su klubovi koji čine Zrakoplovno društvo Krila Kvarnera.


Dan otvorenih vrata Krila Kvarnera bila je prilika za prezentiranje aktivnosti Padobranskog, Pilotskog i Jedriličarskog kluba, Kluba slobodnog letenja te Kluba za samogradnju. Svi oni djeluju na području Primorsko-goranske županije samostalno i ranije kao aeroklub Krila Kvarnera već više od 60 godina.


Izveden je prikaz letenja svih klubova na zrakoplovima koje posjeduju, publika je mogla uživati u skokovima padobranaca te letenju modelima. Želja je organizatora bila građanima prikazati kojim se sve vidovima zrakoplovnog sporta mogu baviti u sklopu klubova koji djeluju na grobničkom aerodromu, a tijekom godine organiziraju pilotske i letačke škole te padobranske tečajeve.




U letačkom programu sudjelovali su zrakoplovi Cessna 207, Cessna 105, Cessna 127, Citabria, jedrilice Blanik i Jantar, a na zemlji su bili izloženi razni tipovi aviona koji se nalaze na aerodromu, kao št su Antonov AN-2, amaterski građeni avion KR-2, jedrilice i drugo. Aerodromski hangar bio je mjestom prezentiranja djelatnosti udruga riječke tehničke kulture.


Dan otvorenih vrata realiziran je u suradnji s riječkim gradskim Odjelom za sport i tehničku kulturu.