Potvrđeno

DETALJI DOČEKA NOVE Doznali smo imena izvođača uz koje će Riječani na Korzu uploviti u 2018.

Vinko Peršić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Riječani u Novu uz Crvenu jabuku, Jinxe i Borisa Štoka Vjerujem da će riječki doček na otvorenom i ovog puta privući velik broj Riječana i stanovnika riječke okolice, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel



RIJEKA Kako saznajemo iz pouzdanih i provjerenih izvora, na dočeku Nove godine na riječkom Korzu naše sugrađane, kao i posjetitelje iz susjedstva te goste iz drugih gradova Hrvatske, zabavljat će Crvena jabuka, Jinxi i Boris Štok. Kako bismo provjerili informaciju i saznali više detalja obratili smo se Gradu Rijeci i zamolili za izjavu gradonačelnika Vojka Obersnela koju prenosimo u cijelosti.


– Grad Rijeka će i ove godine organizirati tradicionalni doček Nove godine na otvorenom. Kao i obično, na pozornici postavljenoj na Korzu u novogodišnjoj će noći nastupiti tri izvođača, a prvi će se, oko 22 sata, na pozornicu popeti Boris Štok i zagrijati publiku. Potom, oko 23 sata, slijedi nastup benda Jinx s kojim ćemo i ući u 2018. godinu, a oko jedan sat iza ponoć na pozornici će ih zamijeniti Crvena jabuka.


Vjerujem da će riječki doček na otvorenom i ovog puta privući velik broj Riječana i stanovnika riječke okolice, ali i one koji za tih blagdanskih dana odluče posjetiti naš grad. Siguran sam da nas i ovog puta očekuje dobra zabava koja će potrajati dugo u noć i pozivam sve koji to žele i mogu da dođu na Korzo i pridruže se slavlju, poručio je Obersnel.




Talentirani riječki pjevač, autor i tekstopisac Boris Štok, vokal, bivši član i suosnivač benda Quasarr čijem su zvuku i publika i kritika skidali kapu, pred neko je vrijeme uspješno krenuo u solovode. Zanimljivo je da mu se je u uspješnom singlu »Ove misli« pridružila i Yaya iz zagrebačke grupe Jinx, s kojima će dijeliti pozornicu na Korzu u novogodišnjoj noći. Štoku ovo neće biti prvi nastup na novogodišnjem dočeku: sa svojom bivšom grupom Quasarr nastupao je na dočeku 2008. godine, kada je pozornicu dijelio s grupom Jinx i Lauferom, te na dočeku 2014. godine.


Foto Stephany Stefan


Foto Stephany Stefan



Popularna grupa Jinx aktivna je od 1994. godine do danas s pauzom u radu od 2002. do 2007. godine. Grupu predvode gitarist Coco Mosquito i pjevačica Jadranka Ivaniš-Yaya. Jinxe karakteriziraju vrlo originalan zvuk i tekstovi te jako maštoviti aranžmani, kao i vrlo prepoznatljiv i nezamjenjiv Yayin sneni vokal. Svi pamte njihove hitove poput »Smijem se«, »Bye bye baby bye«, »Koliko suza«, »Tamo gdje je sve po mom« i »Na čemu si ti«, da nabrojimo samo neke.


Foto Ksenija Mikor


Foto Ksenija Mikor



Grupa Crvena jabuka predvođena pjevačem Draženom Žerićem-Žerom sigurno će rasplesati sve prisutne na Korzu. Njihove hitove nećemo navoditi jer nemamo dovoljno prostora.


Foto S. Drechsler


Foto S. Drechsler



Za usporedbu riječkog i ostalih dočeka nove 2018. godine donosimo kratki nepotpuni pregled tko će i gdje nastupati u novogodišnjoj noći: u Opatiji nastupaju Leteći odred i Koktelsi, u Rabu Petar Grašo, u Poreču Parni valjak, u Puli Prljavo kazalište, u Karlovcu Neno Belan & Fiumensi, u Splitu Gustafi, Jole i Mjesni odbor, u Zadru Marko Škugor i Klapa Intrade, u Dubrovniku Dino Merlin, Pravila igre i Songkillersi, dok se još ne zna tko će nastupiti u hrvatskoj metropoli, Zagrebu.