Ne odbacujte

Čistoća u Riperaju izložila reciklirane predmete. Skroz su fora

Ljiljana Hlača



Sito lampa, traper ogrlica, ukrasi za bor od iskorištenih pastela, torbe od odbačenog tekstila – samo su neki od predmeta koji su napravljeni od recikliranog materijala, a izloženi su u radionici Riperaja u Ulici Ivana Zajca 20b. Riječ je o izložbi koju je postavila KD Čistoća, a sve je to rezultat javnog poziva čiji je cilj bio građane pozvati na akciju, potaknuti odnosno podržati ih u njihovim nastojanjima da starim predmetima udahnu neku novu funkciju te tako umjesto da završe u »baji«, dobiju novu uporabnu vrijednost


Na javni poziv su pristigla čak 23 rada, izloženo je 10, a oni se mogu razgledati do 20. prosinca, u radno vrijeme Riperaja.


Pri odabiru radova žiri se vodio kriterijima da krajnji proizvod bude izrađen od otpadnog materijala ili predmeta koji bi u protivnom bili odbačeni, kreativnim konceptom rada i filozofijom oblikovanja, funkcionalnosti te estetikom boje, kompozicije, urednosti izvedbe.




Projekt je bio nagradnog karaktera pa su autori radova dobili ulaznice za predstavu Orašar koja će se održati 23. prosinca godine u HNK-u Ivana pl. Zajca. Nagrađeni su Denis Glavačević, Adriana Car Mihec, Lidija Skomerža, Lea Cuculić, Stelio Curać, Tomislav Senčić, Mirta Rubeša, Klaudija Marković, Zdravko Cigić te Dječji vrtić Zlatna ribica.