Obalni pojas

Cijene parkiranje u Kostreni rastu za 100 posto

Barbara Čalušić

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Umjesto pet kuna za dva sata, cijena će sada biti 10 kuna. Dnevna karta do kraja radnog vremena iznosit će 30 kuna, a bila je 15 kuna



KOSTRENA – Komunalno društvo Kostrena sezonu naplate parkiranja duž obalnog pojasa ove godine otvara poskupljenjem cijena parkirališnih karata od sto posto u odnosu na lanjsku godinu. Tako će umjesto dosadašnjih pet kuna, cijena parkiranja u trajanju od dva sata, sada iznositi 10 kuna. Dnevna karta do kraja radnog vremena parkirališta prema novom cjeniku iznosit će 30 kuna, dok je proteklih godina iznosila 15 kuna. Udvostručen je i iznos sezonske pretplate koja umjesto dosadašnjih 200 kuna iznosi 400 kuna, dok je poskupljenje parkiranja ovaj put zaobišlo stanovnike Kostrene i povlaštene korisnike kao što su osobe s invaliditetom i osobe sa statusom hrvatskih branitelja za koje sezonska karta i dalje iznosi 100 kuna.


Osjetno povećanje cijene parkiranja koje će zasigurno izazvati negodovanje među kupačima, u Općini Kostrena opisuju kao nužnu korekciju cijena jer se cijena usluge parkiranja nije nije mijenjala od 2015. godine te dodaju da iako je cijena usluge povećana, ona je u Kostreni još uvijek znatno povoljnija u odnosu na gotovo sva sezonska odredišta u okruženju kao i od većine parkirališta u Rijeci.



Od novosti tu je i nova aplikacija „ PayDo“, koja bi, poručuju u KD-u Kostrena, trebala značajno olakšati plaćanje usluge parkiranja turistima





Također, u Općini Kostrena podsjećaju kako tijekom sezone raste potražnja za parkirališnim mjestima i potreba za razvojem novih usluga zbog čega je nakon uređenja plaža i obalnog pojasa, Općina Kostrena krenula i s uređenjem novog parkirališta na platou iznad uvale Svežanj u što će uložiti oko pola milijuna kuna. Novo parkiralište s 56 parkirališnih mjesta prostirat će se na površini od dvije tisuće četvornih metara. Parkiralište nema trajni karakter tako da će parkirališne površine biti opločene betonskim travnatim rešetkama i s označenim parkirališnim mjestom, dok će podloga na parkirališnim mjestima za osobe smanjene pokretljivosti biti prilagođena kretanju invalidskih kolica. Do parkirališta će voditi pješačka staza i asfaltirani kolnik. Parkiralište će biti pod naplatom i upravljanjem Komunalnog društva Kostrena.


Od novosti kod naplate parkiranja u Kostreni tu je još i nova aplikaciju „PayDo“, koja bi, kako poručuju u KD-u Kostrena, trebala značajno olakšati plaćanje usluge parkiranja turistima koji nerijetko kod sebe nemaju domaću valutu ili se s njom teško snalaze, a nisu ni korisnici mobilnih mreža koje podržavaju uslugu SMS parkinga.