Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Sudjelovalo dvadesetak pivovara

foto/video CRAFT FEST GROBNIK Ljubitelji piva u Kaštelu kušali najraznovrsniju zlatnu pjenušavu kapljicu

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 14. rujan 2019. u 19:57 2019-09-14T19:57:04+02:00

Prostor je fenomenalan. Mi smo došli predstaviti naše pivo koje je malo drugačije jer nema toliko arome hmelja. Stout recimo je tamno pivo koje se radi i sa zobenom kašom, kazali su mladi pivari iz Kopra

Ča j boje – vino, al bira? Odgovor na ovo pitanje dali su brojni ljubitelji piva koji su se danas okupili u grobničkom Kaštelu. Ondje je, naime, održan drugi po redu Craft fest Grobnik, i to u organizaciji Udruge Palentar.

3868052
Craft Fest Grobnik / Snimio Sergej DRECHSLER

Bila je to prilika da Grobničani i njihovi gosti kušaju doista najraznovrsniju zlatnu pjenušavu kapljicu, i to manjih "craft" pivovara. Ove godine organizatori su iznimno zadovoljni obzirom da im se priključilo dvadesetak craft pivovara, dvostruko više nego lani, a među kojima su bile i dvije slovenske.

Slovenske boje branili su tako Nuša i Bojan Sinković iz koparske Pivovarne Naboj. Kažu, u Sloveniji ima oko osamdeset ovakvih malih pivovara. Kažu, na Grobniku su, pak, prvi put.

- Prostor je fenomenalan. Mi smo došli predstaviti naše pivo koje je malo drugačije jer nema toliko arome hmelja. Stout recimo je tamno pivo koje se radi i sa zobenom kašom, kazali su mladi pivari iz Kopra.

Riječke boje je branila Kings Brew pivovara. 

Naravno, pivo, odnosno bira, ne može na prazan želudac, stoga su se članovi Udruge Palentar, potrudili riješiti i onaj jestivi dio ponude.

Tako se u Kaštelu kuhalo palentu kompiricu uz koju je posluživan zalebrnik na vinu, a bogme i na pivu. Udruga Palentar drugi Craft fest Grobnik, organizirala je pod pokroviteljstvom Općine Čavle, a u suradnji s TZ-om Čavle i Gastro shopom Pomalo.

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA U NEDJELJU!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu