Sudjelovalo dvadesetak pivovara

CRAFT FEST GROBNIK Ljubitelji piva u Kaštelu kušali najraznovrsniju zlatnu pjenušavu kapljicu

Alenka Juričić Bukarica

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Prostor je fenomenalan. Mi smo došli predstaviti naše pivo koje je malo drugačije jer nema toliko arome hmelja. Stout recimo je tamno pivo koje se radi i sa zobenom kašom, kazali su mladi pivari iz Kopra



Ča j boje – vino, al bira? Odgovor na ovo pitanje dali su brojni ljubitelji piva koji su se danas okupili u grobničkom Kaštelu. Ondje je, naime, održan drugi po redu Craft fest Grobnik, i to u organizaciji Udruge Palentar.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER



Bila je to prilika da Grobničani i njihovi gosti kušaju doista najraznovrsniju zlatnu pjenušavu kapljicu, i to manjih “craft” pivovara. Ove godine organizatori su iznimno zadovoljni obzirom da im se priključilo dvadesetak craft pivovara, dvostruko više nego lani, a među kojima su bile i dvije slovenske.





Slovenske boje branili su tako Nuša i Bojan Sinković iz koparske Pivovarne Naboj. Kažu, u Sloveniji ima oko osamdeset ovakvih malih pivovara. Kažu, na Grobniku su, pak, prvi put.


– Prostor je fenomenalan. Mi smo došli predstaviti naše pivo koje je malo drugačije jer nema toliko arome hmelja. Stout recimo je tamno pivo koje se radi i sa zobenom kašom, kazali su mladi pivari iz Kopra.



Riječke boje je branila Kings Brew pivovara. 


Naravno, pivo, odnosno bira, ne može na prazan želudac, stoga su se članovi Udruge Palentar, potrudili riješiti i onaj jestivi dio ponude.


Tako se u Kaštelu kuhalo palentu kompiricu uz koju je posluživan zalebrnik na vinu, a bogme i na pivu. Udruga Palentar drugi Craft fest Grobnik, organizirala je pod pokroviteljstvom Općine Čavle, a u suradnji s TZ-om Čavle i Gastro shopom Pomalo.


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA U NEDJELJU!