Prvi put

Brojna događanja i poseban ambijent u Kastvu: Otvoren Adventski park Fortica

Andrej Petrak

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



KASTAV Nastupom mažoretkinja Društva Naša djeca Kastav i plesne skupine Gym Dance otvoren je Adventski park Fortica, gdje će Grad Kastav ove godine po prvi put građanima i gostima prirediti posebno uživanje u adventu. Prosinac na Fortici i drugim gradskim lokacijama ponudit će brojna događanja i poseban ambijent. U Adventskom parku sve do 31. prosinca odvijat će se brojni programi, uz posebnu ugostiteljsku ponudu i niz glazbenih nastupa, u kojima će udjelovati brojni sudionici s područja Kastva, koji će tako dobiti priliku dodatno se predstaviti i domaćoj publici i gostima. Gradonačelnik Matej Mostarac izrazio je zadovoljstvo što su se Kastavci u tolikom broju okupili na otvaranju Adventskog parka Fortica.


– Ove godine odlučili smo Advent obilježiti na ljepši način, a to što se već na otvaranju okupilo toliko građana pokazuje da smo u ovoj namjeri pogodili. Nadam se da ćete se svi lijepo zabaviti u tri tjedna pred nama, rekao je Matej Mostarac.Kastavski gradonačelnik vodio je odbrojavanje do paljenja blagdanske rasvjete, a okupljenu djecu potom je razveselio Djed Mraz koji je stigao s punom vrećom slatkiša. Svi oni mali, ali i nešto veći Kastavci koji su propustili druženje s Djedicom, isto će moći učiniti i danas, kad se na Fortici također nastavlja prigodni zabavno-glazbeni program.





Adventski park bit će za posjetitelje otvoren svakodnevno, i to radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanima od 11 do 22 sata, uz ponudu glazbenih programa, ali i ugostiteljsku ponudu kastavskih ugostitelja, koji će u posebno postavljenim kućicama nuditi hranu i piće. U kućicama će se pronaći ponuda Guitar caffea, Caffe bara Tin, Pizzerie Rustica, a zajedno će se predstaviti Udruga Belica i Oštarija Fortica, dok će posebnu ponudu tijekom adventskih događanja imati Art Caffe, Guitar caffe, Kastav Pub i Cookie’s bar. Sljedećih dana u Kastvu će biti odigran niz događanja. Za 23. prosinca najavljen je koncert Ususret Novoj uz klape s Kvarnera, s nastupima devet klapa, a tu su i glazbena radionica Udruge Torroro, kao i kastavska utrka Zimske lige u trčanju.



Na sam Badnjak bit će održano tradicionalno druženje građana uz prigodnu zakusku. Glazbeno društvo Spinčići održat će koncerte u crkvi Sv. Jelene Križarice i Školskoj sportskoj dvorani Kastav, 25. i 26. prosinca. Veliko finale Adventa s najljepšim pogledom odigrat će se 31 prosinca humanitarnim događanjem Zadnje polne va Kastve, koje će okupiti lokalne glazbenike, a uz uživanje u vrhunskoj zabavi i lokalnoj ugostiteljskoj ponudi, posjetitelji će moći donirati za pomoć najpotrebitijima.