Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Preuzimaju poslove

Boras Mandić zahvalio Vladi što provodi decentralizaciju, PGŽ preuzima 169 državnih službenika

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 3. rujan 2019. u 17:01 2019-09-03T17:01:34+02:00

RIJEKA - Od prvog siječnja iduće godine županijska uprava preuzima na sebe sve poslove koje je dosad obavljala državna uprava sa svojim ispostavama u ovoj regiji, a to konkretno u Primorsko-goranskoj županiji znači da će i preuzeti veliku većinu od 169 zaposlenih u uredima državne uprave diljem PGŽ. Naime, od tog broja 38 zaposlenih ima uvjete za mirovinu, ali visina otpremnine još nije određena, pa će se o tome znati narednih dana i tjedana, najavili su u Rijeci ministar uprave Ivan Malenica i podžupan Marko Boras Mandić nakon sastanka na kojem su dogovoreni detalji te reforme za područje PGŽ.

- Preduvjet za ovu reformu bila je izmjena jednog ključnog zakona, ali i 66 posebnih propisa, no to je obavljeno početkom godine, a sada je bitno da će u proračunu za 2020. biti osigurana sva sredstva za provedbu reforme, te naravno otpremnine za zaposlene koji imaju uvjete za mirovinu, rekao je ministar Malenica.

Očekujemo da sustav bude efikasniji, a preporuka je svim županijama, pa tako i Primorsko-goranskoj županiji, da se poslovi preuzmu u okviru postojećih prostora i ureda, dodao je.

- Bitno je da je Županija potpuno spremna za preuzimanje ovoga posla, da će na vrijeme preuzeti i poslove i zaposlene, a što je najvažnije korist će u prvom redu imati građani koji će od 1. siječnja sve poslove moći obavljati na jednom mjestu, bez šetanja po šalterima i zgradama, rekao je Malenica.

Reformu podržava i podžupan Marko Boras Mandić:

- Svi mi koji smo oduvijek zagovarali decentralizaciju, sad je imamo prilike i provesti. Uvjeren sam da će sustav sada biti efikasniji samim time što će biti bliži građanima, a sve bez dodatnih troškova. Zahvaljujemo Vladi što je krenula sa ovakvom reformom, kazao je Boras Mandić.

Na kraju, zadovoljstvo je iskazala i aktualna pročelnica ureda državne uprave u PGŽ, Ingrid Mrđen:

- Veselimo se budućnosti, i smatramo da je ovo dobitna kombinacija i za građane, i za Županiju, a i za naše urede državne uprave, zaključila je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.