Epilog noćnog provoda

Bakar ipak poništava natječaj za čelnika “Dobre? HDZ-ov direktor mogao bi ostati i bez novog posla

Barbara Čalušić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

Gradonačelnik Bakra Klarić ne isključuje mogućnost poništenja natječaja na kojem je izabran HDZ-ovac Matić, krivac za prometnu nesreću u službenom vozilu svog sadašnjeg poslodavca, KD-a Kostrena, pri čemu je dvoje putnika ozlijeđeno, a auto je koristio izvan radnog vremena



Prema određenim, iako još uvijek neslužbenim informacijama, Grad Bakar najvjerojatnije će poništiti natječaj za direktora Komunalnog društva Dobra. Naime, kako je jučer pisao naš list, na natječaj za čelnog čovjeka Dobre javio se jedino dojučerašnji direktor Komunalnog društva Kostrena, Tomislav Matić, koji se našao u središtu javnosti zbog prošlotjedne prometne nesreće u kojoj je, kako je objavljeno, gotovo u potpunosti uništio službeno vozilo KD-a Kostrena te se, prema navodima suputnika udaljio s mjesta nesreće i nije im pružio pomoć.


Matić se jedini javio na spomenuti natječaj, u kojem je zadovoljio sve tražene uvjete te se od početka sljedeće godine, točnije od 1. siječnja 2019. godine trebao zaposliti u Komunalnom društvu Dobra iz Bakra, na mjestu direktora.


Matić jedini kandidat


– Kako sam već rekao, prije dva mjeseca bili smo u obvezi raspisati javni natječaj za novog direktora Dobre. Naime, aktualni direktor KD-a Dobra zbog zdravstvenih razloga zatražio je odlazak s funkcije. Tomislav Matić bio je jedini kandidat, koji je ujedno zadovoljio sve uvjete. Ovih će dana biti sazvana izvanredna sjednica Skupštine KD-a Dobra, na kojoj će se preispitati odluka da se Tomislav Matić imenuje novim direktorom. S obzirom na novonastalu situaciju u kojoj se našao Matić, moguće je i poništenje natječaja te raspisivanje novog, ističe bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, dodajući kako će Skupština KD-a Dobra u najkraćem mogućem roku izvijestiti javnost o novim informacijama u svezi s natječajem.




Na pitanje da politički komentira cijeli slučaj, s obzirom na to da je Matić njegov stranački kolega iz HDZ-a, Klarić kaže kako još uvijek nema službenu informaciju o tome što se točno dogodilo.


– Zasada su to »rekla-kazala« priče, dakle, u službenom automobilu su se nalazile tri službene osobe. Dogodilo se to što se dogodilo i svatko osuđuje takve događaje, bez obzira na to o kome je riječ, ali povratka nema. Treba sagledati sve informacije i izvješća i onda donijeti konačnu odluku, jer, u pitanju su ljudske sudbine. A na insinuacije da je Matić prošao natječaj za direktora Dobre jer je član HDZ-a, odmah mogu odgovoriti kako se još uvijek aktualni direktor Dobre na toj funkciji nalazi godinama, a nije član HDZ-a te kako ne bismo ni raspisivali natječaj za novog direktora da nas on osobno nije zamolio da odstupi zbog zdravstvenih razloga, kaže bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić..


Kako god bilo, sada nije poznato tko će zamijeniti Tomislava Matića na mjestu predsjednika kostrenskog ogranka HDZ-a. Prema statutu stranke izbor predsjednika treba biti obavljen u roku od šest mjeseci.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…