Tisuće porcija

Bakalar, frigane ribice, crno vino i fritule: U Rijeci se na Badnjak gostilo na tradicionalnoj Gastrofešti

Hina

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



Na tradicionalnoj riječkoj Gastrofešti na Badnjak, koja je priređena na Trgu Republike Hrvatske i Korzu, Riječanima je podijeljeno, 3000 porcija bakalara, oko 4000 porcija friganih ribica, 3500 čaša crnoga vina te oko 50 kilograma fritula.


Miris bakalara, koji se pripremao u velikim posudama na otvorenom, i ostalih delicija privukao je u središte Rijeke puno građana i gostiju, pa se, primjerice na porciju bakalara moralo pričekati u redu.


Gozbu su organizirali Grad Rijeka i riječka Turistička zajednica, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci te sponzorima, koji su donirali 250 kilograma bakalara, 150 litara maslinovog ulja, 400 kilograma krumpira, 40 kilograma kapule, 10 kg češnjaka te 100 litara bijelog i crnog vina.Na Korzu je, uz to, podijeljeno 3000 kanapea s bakalarom i 3000 čaša žlahtine, što su također omogućili sponzori.Tijekom Gastrofešte građanima su se pridružili predstavnici gradske uprave, sveučilišta, Studentskog centra i riječke Turističke zajednice.