Advent s najljepšim pogledom

Baka Mraz, lampice, fascinantne instalacije… Ovo će biti najbolji Advent u Kastvu dosad

Andrea Bralić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Adventskom parku Fortica pridružila se i Lokvina koja će Božić dočekati također prikladno ukrašena i s Uredom Djeda Mraza u kojem će najmlađi naći svoj kutak veselja sve do kraja prosinca



KASTAV Kastavci i njihovi gosti u petak su jedva dočekali da padne mrak i da njihov grad zasja u punom blagdanskom sjaju. Paljenjem lampica otvoreno je drugo izdanje Adventa s najljepšim pogledom, manifestacije koja se ove godine proširila na nove lokacije i u Kastav dovela nove i zanimljive sadržaje.


Adventskom parku Fortica pridružila se i Lokvina koja će ovaj Božić dočekati također prikladno ukrašena i s Uredom Djeda Mraza u kojem će najmlađi naći svoj kutak blagdanskog veselja sve do kraja prosinca, kada će Kastavci svog Djedicu ni više, ni manje, nego lansirati.





Popodne se na Lokvini kitilo božićno drvce ukrasima koji su se izrađivali na radionici, potom je uslijedilo paljenje lampica, a zatim još jedno, ono na Fortici gdje je gradonačelnik Matej Mostarac proglasio Advent otvorenim.


Na Lokvini i Žudiki potom su otvoreni i Visualia parkovi osmišljeni u partnerstvu Grada Kastva i Visualia festivala iz Pule, jednog od najpoznatijih festivala u regiji. Posjetitelji su mogli vidjeti atraktivne instalacije Visualije »Rainbow Slide« tobogan, »Warp!« instalaciju, »Visualia Tree«, stablo koje govori i čeka zagrljaj kako bi zasjalo punim sjajem i uputilo zvučnu poruku te »Magic Garden«, vrt »živih gljiva«.



Pod ložun se nalazi instalacija »Residence of Light and Music« ili klupa koja mijenja boje i na kojoj se može svirati.


Fortica je i ove godine centralno mjesto Adventa s najljepšim pogledom uz pozornicu i adventske kućice s bogatom ugostiteljskom ponudom kastavskih ugostitelja.



Bogat program kastavskog Adventa nastavlja se danas Božićnim sajmom Dječjeg vrtića »Vladimir Nazor« koji je zbog najavljene hladnoće preseljen u gradsku vijećnicu.