Celebrity Constellation

Atrakcija na Kvarneru: U riječkoj luci pristao kruzer dugačak 300 metara

Marinko Glavan

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Gosti s kruzera jučerašnji su dan proveli na izletima koji su za njih organizirani autobusima ili u razgledavanju Rijeke i gradskih znamenitosti. Kruzer je prema Splitu isplovio sinoć u 18 sati



RIJEKA – Brod za kružna putovanja »Celebrity Constellation« pristao je jučer ujutro u riječkoj luci. »Celebrity Constellation« je brod dug 294 metra, plovi pod malteškom zastavom, a gosti s ovog kruzera jučerašnji su dan proveli na izletima koji su za njih organizirani autobusima ili u razgledavanju Rijeke i gradskih znamenitosti. Kruzer je iz Rijeke prema Splitu isplovio sinoć u 18 sati.


»Celebrity Constellation« je izgrađen 2002. godine u francuskom brodogradilištu Chantiers de l’Atlantique u Saint-Nazaireu. Dugačak je 294, a širok 32 metra. Smještaj na brodu organiziran je u 1.065 kabina (soba) u 27 kategorija, od kojih većina ima privatne balkone. Najveću smještajnu jedinicu na brodu čini luksuzni apartman, površine 133 metra kvadratna.


Brod je specifičan po tome što na dva putnika ide jedan član posade, čime se gostima omogućuje potpuna i kvalitetna usluga. Ovakva razina usluge je danas rijetkost za kruzere ovakve veličine. Naime, za 2.000 putnika brine se 1.000 članova posade. »Celebrity Constellation« prvi je put u Rijeku stigao u lipnju ove godine, a ove sezone pristaje ukupno četiri puta.




Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza



Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza