Poruka iz Rijeke

Amsterdamska koalicija: ‘Neizlazak na europske izbore je glas za HDZ’

Damir Cupać

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



RIJEKA Čelnici Amsterdamske koalicije pozvali su građane da izađu na birališta u nedjelju 26. svibnja 2019. godine i da glasuju za opciju koja odiše slobodom i otvorenošću i koja na listi ima ljude koji će znati kako povući 11 milijarda eura koliko će Hrvatskoj biti na raspolaganju.


– Rijeka je očito najzanimljivije mjesto ua slanje zadnjih poruka biračima, ali Rijeka najviše odgovara upravo našoj koaliciji, izjavila je predsjednica riječkog ogranka PGS-a Tea Mičić Badurina.


Istarski župan, potpredsjednik IDS-a i nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego poručio je da su ovi europski izbori izuzetno važni jer se mora dignuti glas protiv orbana i salvinija, protiv žilet-žica, uvođenja carina, demagoga i populista.




– Ovu poruku šaljemo iz antifašističke i slobodarske Rijeke. Građani imaju izbor da budu dio Hrvatske koja se zasniva na vrijednostima antifašizma, multinacionalnosti i multikulturalnosti. Budućnost se kreira u sadašnjosti. Naša lista je spoj iskustva, znanja, volje, konkretnih ideja kako iskoristiti 11 milijarda eura. Moramo dignuti glas protiv zatvorene Europe. Uvjeren sam da to građani prepoznaju i da ćemo biti pozitivno iznenađenje ovih izbora, uvjeren je Flego.


Predsjednik HSS-a Krešo Beljak podsjetio je da je na neki način kampanja Amsterdamske koalicije i počela iz Rijeke prije šest mjeseci.


– Ova ekipa može preuzeti odgovornost kada je riječ o predstavljanju Hrvatske u Europskom parlamentu, ali i kada je riječ o Hrvatskoj jer se dogodila najbolja koalicija u Hrvatskoj. Postigli smo da nas se HDZ boji što je znak da će u nedjelju u Hrvatsku doći proljeće i da će zasjati sunce nade, a ta proljetna zraka je naša lista. Mi smo treći put koji će preporoditi Hrvatsku, poručio je Beljak.


Predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš najprije je kao dinamovka čestitala osvajanje nogometnog kupa HNK Rijeci.


– Želimo naprednu i otvorenu Hrvatsku u EU. Naš premijer pokušava pokazati europsko lice u svilenim rukavicama, ali mu ne ide. Doveo je Angelu Merkel, a onda joj se morao ispričavati. Za razliku od njih, mi znamo, mi možemo, mi hoćemo i borit ćemo se za pravac budućnosti, izjavila je Mrak Taritaš, zaključivši da je neizlazak na izbore glas za HDZ.