"Ludilo"

150 puknutih oktanaca sudjelovalo u 23. rallyju Pariz-Bakar

Siniša Pucić

Maškarani auto-rally Pariz-Bakar jedna je od najvažnijih pratećih manifestacija Riječkoga karnevala, a glavni organizator je Autoklub Rijeka



RIJEKA Maškarani auto rally Pariz-Bakar, jedna od najdugovječnijih manifestacija Riječkog karnevala, počeo je jutros službenim startom iz riječke ulice Krimeja, odnosno predjela podno Trsata, kojeg Riječani tradicionalno nazivaju »Pariz«. 


Oko 150 »puknutih oktanaca« u 48 maškarano-maštovitih vozila ove su godine po 23. put krenuli prvo do glavne riječke šetnice Korza. Natjecatelji su ondje predstavili svoja vozila, a zatim su krenuli dalje, prema Kostreni i Bakru, gdje ih očekuju novi domaćini i natjecanja u vozačkoj spretnosti.   Maškarani auto-rally Pariz-Bakar jedna je od najvažnijih pratećih manifestacija Riječkoga karnevala, a glavni organizator je Autoklub Rijeka.  U njoj sudjeluju »motorizirane« maškare iz različitih krajeva s prigodno ukrašenim i »maskiranim« vozilima, a svi natjecatelji, pratnja i suci također moraju biti maskirani. 

U rallyju mogu sudjelovati samo vozači automobila, motocikala i oldtimera s urednim dokumentima, važećom vozačkom dozvolom i tehnički ispravnim vozilom, a nagrade dobivaju najoriginalnije maskirani sudionici i njihova vozila.