CRIKVENIČKE MUKE

Vapaj za bazenom: Crikvenički vaterpolisti imaju veliki problem

Nataša Car

Crikvenički vaterpolisti zimi treniraju u malom bazenu u Thalassotherapiji, a utakmice igraju na Kantridi. Gradonačelnik najavio gradnju olimpijskog bazena



CRIKVENICA Mali crikvenički vaterpolisti iz četiri uzrasta omladinskog pogona marljivo treniraju i tijekom zimskih mjeseci te se natječu u ligaškom natjecanju pod okriljem Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije. U Vaterpolo klubu Crikvenica zadovoljni su rezultatima, no zbog sve većeg interesa djece za vaterpolo, bazen za treninge postaje premalen.


U zimskom periodu 25 vaterpolista u dobi od 6 do 15 godina pod vodstvom trenera Luke Lončarića i Zorana Brozičevića dva puta tjedno trenira u bazenu u Thalassotherapiji, dok se za suhe treninge koristi dvorana Srednje škole dr. Antuna Barca. Subotom se igraju utakmice na Kantridi.


– Paradoksalna je činjenica da je interes djece za vaterpolo sve veći i mnogostruko nadmašuje naše trenažne kapacitete. Tako nam je u posljednjih nekoliko tjedana pristupila nova grupa dječaka predškolske dobi koji se prvi put susreću s vaterpolom. Zbog brojnosti djece i skučenosti bazena u Thalassotherapiji često smo prisiljeni dijeliti djecu u više grupa kako bismo sa svima mogli odraditi kakav-takav trening – istaknuo je Brozičević.




Zbog ovoga se u VK Crikvenici iznimno vesele novom bazenu olimpijskih dimenzija, što ga je gradonačelnik Damir Rukavina najavio na prezentaciji Strategije razvoja turizma Crikveničko-vinodolske rivijere 2019. – 2020.


– Mišljenja smo da će navedeni projekt umnogome oplemeniti život naših sugrađana, kao i obogatiti turističku ponudu – rekao je Brozičević.


– Gradski bazen je projekt od izrazite važnosti za grad Crikvenicu i za sportove kao što su plivanje i vaterpolo, a koji u Crikvenici egzistiraju već dugi niz godina, ali i za sve one željne rekreacije tijekom cijele godine kada se ne može uživati u blagodatima mora. Projekt bazena je u fazi idejnog rješenja na veoma atraktivnoj lokaciji, u samom centru Crikvenice te će imati pogled na Dubračinu.


Ovim će se projektom početi realizirati ideja Crikvenice na Potoku kako bi se ponovo dio oko Dubračine revitalizirao i kako bi postao mjesto susreta Crikveničana, kao nekada. Na toj će se lokaciji, osim bazena koji će biti ostakljen, nalaziti i ugostiteljski i trgovački objekti te parkiralište koje je Crikvenici prijeko potrebno. Na nama je sada da ideju pretočimo u projekt, odnosno smjestimo u prostor te ćemo tada svakako predstaviti javnosti cijeli projekt – rekao je crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina.