Crikvenica 4 Pets

VAU VAU Crikvenica domaćin vikenda za najboljeg čovjekovog prijatelja

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Sutra je na programu Nacionalna kinološka izložba, a u nedjelju demostracija vježbe poslušnosti pasa i karneval kućnih ljubimaca



CRIKVENICA – Nacionalna izložba pasa, demonstracija vježbe poslušnosti pasa i ono najveselije, karneval kućnih ljubimaca. Sve to će se događati tijekom dvodnevnog događanja Crikvenica 4 Pets, na kojem će sve biti podređeno upravo kućnim ljubimcima, a posjetitelji će se imati priliku upoznati i s nezbrinutim čupavcima koji traže dom. Uz sve aktivnosti, cijelo će vrijeme biti otvoren i sajam proizvoda i usluga za kućne ljubimce.


Sutra, u subotu, u fokusu će biti Nacionalna kinološka izložba CAC Crikvenica u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza. Sudjelovat će oko 300 pasa u raznim kategorijama, a posjetitelji će ih moći vidjeti na Trgu Stjepana Radića od 9 do 17 sati. Svi posjetitelji mogu sa svojim ljubimcima doći pogledati izložbu i »pronjuškati« ponudu na sajmu.


Nedjelja nudi iznimno raznovrstan program s edukativnim, umjetničkim i zabavnim aktivnostima. Već u jutarnjim satima počinje program za najmlađe. U 10 sati na rasporedu je likovna radionica za djecu, a tema su kućni ljubimci. Uz to, djeci će se oslikavati i lica, a njihovi četveronožni prijatelji moći će se tetovirati. U 10.30 sati počinje dječji nastup plesne sekcije KUD-a »Vatroslav Lisinski«, a pola sata kasnije predstava za djecu Festival životinjskog carstva. U 11.30 sati na redu je klaunska predstava, točnije izrađivanje životinja od balona.




Nakon jutarnjeg programa za mališane, popodne će glavnu ulogu ponovo imati kućni ljubimci. Svi sudionici karnevala mogu se već u 15.30 sati okupiti kod Beach bara Figa, gdje će imati vremena urediti i pripremiti ljubimce za povorku. U 16 sati Škola za obuku pasa Kostrena demonstrirat će vježbe poslušnosti pasa. U 17 sati kreće vesela karnevalska povorka, a svi maškarani ljubimci će zajedno sa svojim vlasnicima proći od Fige do Trga Stjepana Radića, gdje slijedi predstavljanje kreativno maskiranih ljubimaca. Istovremeno, svi posjetitelji imat će ptiliku družiti se s psima i mačkama iz skloništa za nezbrinute životinje Veterinarske ambulante Crikvenica i Udruge Sretna šapa.


Organizator je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizatori Hrvatski kinološki savez, Škola za obuku pasa Kostrena, Beach bar Figa i Veterinarska ambulanta Crikvenica. Pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica i Eko-Murvica.


Feels&Thrills Pets Edition Contest


Na društvenim mrežama pripremljen je zanimljiv natječaj Feels&Thrills Pets Edition Contest koji traje do subote, 28. rujna, do ponoći. Sve što treba napraviti je naći ili napraviti najslađu sliku svog ljubimca i objaviti je u komentarima ispod objave Feels&Thrills na Facebook stranici Crikvenica-Croatia ili na vlastitom Instagram profilu, uz obvezno korištenje #feelsandthrillscrikvenica. Nagrada je poklon-bon hrvatskog brenda Nekmar Pet Nutrition u iznosu od 300 kuna.