Četvrta faza

Rampa, lift, besplatni internet, sprave za fitness…Nastavlja se uređenje plaža u Novom Vinodolskom

Anto Ravlić



NOVI VINODOLSKI Gradu Novom Vinodolskom Ministarstvo turizma odobrilo je bespovratnih 600 tisuća kuna za nastavak uređenja plaže na Obali Petra Krešimira IV. Sredstva za četvrtu fazu uređenja plaže dodijeljena su iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini.


Od 2013. godine, od prve prijave na javni poziv Ministarstva turizma, realizirane su tri faze. Ministarstvo je dosad poslalo oko dva i pol milijuna kuna, a Grad je pratio uređenje s dodatnih milijun kuna. U tri faze dobivene su nove plaže u dužini od 500 metara, a ukupna dužina obale koja se popularno naziva i Bribirska, je kilometar. Na uređenim dionicama postavljena je nova komunalna oprema te novi sadržaji. U prvoj su fazi postavljena dva sanitarna čvora s odvojenim ulazima za žene, muškarce i osobe s invaliditetom. U drugoj je fazi postavljen prvi touch screen info terminal. U trećoj fazi izgrađena je rampa za invalide i postavljen lift za ulaz u more osoba s invaliditetom te su postavljene pametne klube s dva USB utora za punjenje, mogućnošću pametnog punjenja i besplatnim internetom.


Posebnost četvrte faze je uređenje i opremanje rekreacijske zone koja će se sastojati od polivalentnog prostora za relaksaciju i vježbe agilnosti, streetworkout elemenata, tzv. kaveza te tri sprave za vanjski fitness.