Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
21. ožujka 2019.
Uloženo 10 milijuna eura

foto PRIZNANJE Marina Novi s najvišom kategorijom "5 sidara"

U samoj marini trenutno radi 12 djelatnika dok ih je 15 u ugostiteljstvu / Snimio Marin ANIČIĆ
U samoj marini trenutno radi 12 djelatnika dok ih je 15 u ugostiteljstvu / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor: ,
Objavljeno: 10. srpanj 2018. u 16:32 2018-07-10T16:32:00+02:00

Marina ima 214 vezova, od čega 204 u moru i deset na suhom, no impozantno je sve ono što prati vezove. Ulaz u marinu čini velika recepcija od 150 »kvadrata«, nalik hotelskoj. Tu su i tri luksuzna apartmana koja su, kao i svi prateći sadržaji marine, otvoreni za sve goste, a i njih krasi pet zvjezdica

NOVI VINODOLSKI Marina »Novi« u Novom Vinodolskom od danas je jedina hrvatska marina kategorizirana s najviših »5 sidara«.

Rješenje Ministarstva turizma veliko je priznanje investitoru, tvrtki GPP Mikić d.o.o. iz Omišlja, nakon dvije i pol godine rada i više od 10 milijuna eura uloženih u marinu koja će zasigurno postati novi centar Novog Vinodolskog.

Marina ima 214 vezova, od čega 204 u moru i deset na suhom, no impozantno je sve ono što prati vezove. Ulaz u marinu čini velika recepcija od 150 »kvadrata«, nalik hotelskoj. Tu su i tri luksuzna apartmana koja su, kao i svi prateći sadržaji marine, otvoreni za sve goste, a i njih krasi pet zvjezdica.

Ono što je zasigurno posebnost marine je veliki bazen i sunčalište uz restoran »Admiral« na samom krovu zgarde, a s kojih se pruža nezaboravan pogled na plovila i Novi Vinodolski.

P7063999
Novoizgrađena marina "Novi" / Snimio Marin ANIČIĆ

Tu je i caffe bar »Gat« s prekrasno uređenim dječjim igralištem, a unutar glavne zgarde nalaze se sanitarni čvorovi s tri obiteljska toaletna prostora.

Svi sadržaji povezani su stepeništem i liftom i nalaze se pod istim krovom. S velikom pažnjom uređene su i parkovne površine, a od direktora marine saznajemo da i zasađene masline nose bodove pri kategorizaciji.

U samoj marini trenutno radi 12 djelatnika dok ih je 15 u ugostiteljstvu. Polako se pune i poslovni prostori, pa su već tu trgovina nautičke opreme, auto dijelova i servis C.E.S.A.R. Marina ima 40-tonski lift i bazen za dizanje jedrilica bez skidanja jarbola.

Opremljena je i proactive boat care sustavom video nadzora putem kojeg vlasnik plovila može u bilo koje vrijeme vidjeti sliku svakog detalja svog plovila, a u planu im je i ugradnja senzora za nadzor plovila.

Na sekundarnom gatu postoji mogućnost vezanja brodova do 60 metara dužine, a marina »Novi« je u pregovorima s dvije čarter kompanije, za motorna plovila i jedrenjake, kako bi i velebitski dio Jadrana dobio čarter, priča na direktor marine.

U ovom trenutku u marini su najviše nautičari iz Slovenije, Austrije i Njemačke. Najveća prednost je blizina velikih europskih centara stoga u kratkom roku očekuju nove ugovore. Veseli ih i što su sami Novljani lijepo prihvatili novi sadržaj u gradu.

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA U SRIJEDU!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka