Zapadni lukobran

Nakon završetka sezone nastavljeni radovi na dogradnji luke u Crikvenici

Nataša Car

Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna / Foto  Nataša CAR

Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna / Foto Nataša CAR

Osigurat će se preduvjeti za kvalitetniju povezanost otoka Krka s kopnom, ali i stvoriti temelji za nadogradnju turističke i nautičke ponude u Crikvenici – kaže ravnatelj ŽLU-a Crikvenica Mario Kružić



CRIKVENICA Kraj turističke sezone donosi nastavak realizacije projekta Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica kojim će se osigurati kvalitetnija povezanost stanovnika otoka Krka s kopnom. U sklopu projekta vrijednog više od 30 milijuna kuna u Crikvenici se gradi zapadni lukobran duljine 130 metara i mala palada duga 60 metara.


Radovi na dogradnji luke Crikvenica bili su privremeno obustavljeni za vrijeme trajanja turističke sezone, no oni se nastavljaju ovog tjedna.


– Turistička sezona je sada iza nas te od ovog tjedna intenzivno nastavljamo s radovima kako bismo u skladu s definiranim rokovima uspješno dovršili projekt dogradnje luke Crikvenica. Dosad je uspješno odrađen velik dio posla koji se odnosi na podmorski iskop i nasipavanje kamenog nasipa te je betoniran dio betonskih blokova i obaloutvrdica. Realizacijom projekta osigurat će se preduvjeti za kvalitetniju povezanost otoka Krka s kopnom, ali i stvoriti temelji za nadogradnju turističke i nautičke ponude u Crikvenici – istaknuo je ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić.




Riječ je o najznačajnijem projektu od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te donedavno najvećem ulaganju u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije koje je započelo još u studenom prošle godine. Dovršenjem projekta zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica – Šilo koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka. Poboljšana usluga prijevoza putnika tijekom cijele godine omogućit će integriranost hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu te unaprijediti preduvjete za zapošljavanje, obrazovanje i pristup medicinskoj skrbi stanovnicima otoka Krka.


Projekt Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica će gotovo u cijelosti biti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet. Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna, a radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja iz Crikvenice, BSK commerce iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice.