Podnevno druženje na Silvestrovo

Na Zdravici novoj 2015. više od pet tisuća ljudi

Anto Ravlić

Goste čekaju dnevni vatromet, lovački gulaš po 30 kuna i besplatno vino. Posebna animacija, uz kolače, balon i čaj, priređena je za najmlađe. Program započinje u deset sati



Već tradicionalno Novi Vinodolski staru godinu ispraća i novoj godini dobrodošlicu želi 31. prosinca u podne. Dobra tradicija se ne prekida te će se Novljani i njihovi brojni gosti okupiti u centru Novog i četvrti put te podići čaše 2015. godini posljednjeg dana ove godine.


   Cijeli program odvija se pod imenom »Zdravica novoj 2015«, a mjesto radnje je centar Novog. Točnije, tri trga u središtu grada, Frankopanski, Trg Ivana Mažuranića i Trg Vinodolskog zakona te Korzo hrvatskih branitelja, gdje se za prošlih Zdravica tražilo mjesto više na terasama ugostiteljskih objekata. Tri godine je vrijeme poslužilo slavljenicima, u Novom se nadaju da će tako biti i ove godine. Kako je kraj godine relativno daleko, vremenske prognoze još uvijek ne mogu odati kakvo će vrijeme ispratiti 2014. godinu. U slučaju lošeg vremena, kiše ili jake bure, nema razloga za paniku. Alternativna lokacija je novljanski Dom kulture. 

Popularne cijene


I druga mjesta organiziraju druženja na Silvestrovo, no aduti Novog Vinodolskog su blaga klima i alternativna lokacija koja može primiti velik broj posjetitelja. Neka bude kao i prošle godine. Ugodnih deset stupnjeva i dobra atmosfera. Dva sata nakon zdravice u podne, na Trgu Ivana Mažuranića još se zabavljalo tisuću ljudi. Oko 15 sati društvo se počelo polako razilaziti. Mnogi su samo preselili u susjedne kafiće i restorane.



  – Novljanima i gostima ćemo ponuditi veliki dnevni vatromet. Zasad nećemo otkriti detalje pirotehničkog iznenađenja u kojem će sudjelovati veliki broj nazočnih na »Zdravici novoj 2015.« u podne. Posebno će biti zanimljivo djeci za koju smo pripremili posebnu animaciju, kaže direktor TZ-a Vladimir Butković.





   Novljanska lovačka društva »Košutnjak« i »Gradina« te Udruga prijatelja grožđa i vina »Ružica Vinodola« ponudit će slavljenicima prigodni novogodišnji paket koji uključuje lovački gulaš, suvenir-šalicu i kuhano vino u neograničenim količinama. Sve za popularnu cijenu od 30 kuna. Posebna ponuda čeka i najmlađe. Dječji paket uključuje kolač, čaj, balon i šalicu po cijeni od deset kuna. No, to nije sve, najavljuje direktor TZ-a Grada Novog Vinodolskog Vladimir Butković.  


     Centar Novog ponudit će i puno štandova sa suvenirima, a ugostitelji obećavaju bogatu gastroponudu. 

Početak u 10 sati


Premijerna »Zdravica novoj« na Silvestorovo 2011. godine okupila je dvije tisuće ljudi. Sljedeće godine program je okupio tri tisuće ljudi, prošle godine »Zdravica« je bila magnet za pet tisuća ljudi, a ove godine organizatori očekuju više od pet tisuća gostiju na programu koji započinje u deset sati. Kako se program ne odvija u zonama prometa, neće biti prometnih ograničenja, no posjetitelji se pozivaju da prema Novom krenu ranije kako bi našli parkirno mjesto na vrijeme. Blagdanski ugođaj pratit će i pjesma. Za glazbu će se pobrinuti grupa »Trend« koja će potporu imati u klapskom kutku.


   Na popisu pokrovitelja »Zdravice novoj 2015.« su Grad Novi Vinodolski, gradski Centar za kulturu i TZ Grada Novog Vinodolskog.