Jedinstveno natjecanje

KIDS CRO Race održan u Crikvenici: Slavili Petra i Marin te Lana i Borna

Portal Novilist.hr

Foto KL-Photo, Boris Kačan

Foto KL-Photo, Boris Kačan



CRIKVENICA Petra i Marin te Lana i Borna iz Osnovne škole Vladimira Nazora u Crikvenici pobjednici su virtualne utrke KIDS CRO Race održane u Crikvenici. Oni su tako, zajedno s pobjednicima iz Osijeka, Lipika i Zadra, ušli u konkurenciji za ukupnu pobjedu, a sutra će u Rijeci biti poznato i tko će im se u tome priključiti.


U iščekivanju preko stotinu profesionalnih natjecatelja koji su se utrkivali na četvrtoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race, pred ciljem u Crikvenici se okupilo mnoštvo djece i građana koji su tijekom popodneva bodrili sudionike KIDS CRO Racea.


Petra i Marin pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a vozili su na virtualnoj stazi koja prolazi Makarskom rivijerom. Lana i Borna bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina i oni su vozili virtualnom stazom postavljenom na ulice u samom središtu Zagreba.




Ovo jedinstveno dječje natjecanje na fiksnim biciklima postavljenim na virtualne trenažere nastavlja se u Rijeci i Zagrebu, gdje će se mladi ljubitelji sporta natjecati u istim uvjetima kao i na tri prethodno održane utrke.


Svim natjecateljima osigurani su Bianchi bicikli i Elite trenažeri na identičnim virtualnim etapama. U svakom gradu organizira se proglašenje pobjednika pojedine utrke, dok će ukupni pobjednici biti proglašeni na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu.


Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Dječju utrku mogu pratiti i gledatelji te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.


Daljnji raspored KIDS CRO Racea:


• 5. listopada u Rijeci od 10:45 do 13:00 sati,


• 6. listopada u Zagrebu od 10:30 do 13 sati.