Projekt

“Edukacijom do uspjeha”: U Crikvenici počinju nove radionice za poduzetnike

Biljana Savić

Prva od četiri edukacije predviđene u veljači bit će održana danas u 17 sati u crikveničkoj Gradskoj vijećnici, a na njoj će poduzetnici biti upoznati s paketom poreznih izmjena za 2020. godinu



Grad Crikvenica i ove godine nastavlja s edukacijama za poduzetnike, odnosno s projektom pod nazivom »Edukacijom do uspjeha«. Naime, Grad Crikvenica bio je jedan od dva hrvatska predstavnika u konkurenciji za Europsku nagradu i promicanje poduzetništva 2019 (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019), a riječ je o priznanju kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte i inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.


Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.


Grad Crikvenica tako je proglašen nacionalnim pobjednikom u kategoriji Investiranja u poduzetničke vještine za 2019. godinu upravo s projektom »Edukacijom do uspjeha« koji se nastavlja i ove godine. Nagradu je u ime Grada Crikvenice u Helsinkiju u studenom 2019. godine primila zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić.




Prva od ukupno četiri edukacije koje će biti u veljači, bit će održana danas u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice, Vinodolska 1. Na prvoj edukaciji poduzetnike će s paketom poreznih izmjena i noviteta za 2020. godinu (4. krug poreznog rasterećenja poduzetnika: iz područja poreza na dohodak, poreza na dobit, PDV-a, prometa gotovinom…) upoznati doc. dr. Maja Grdinić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, koji je i jedan od suorganizatora ovog projekta.


Drugi dio predavanja vodit će šaptačica poduzetnicima Đurđica Mostarčić, ovlašteni računovođa, rado viđen predavač među poduzetnicima radi lakoće prijenosa informacija koje su poduzetnicima od iznimne važnosti. Praktičnost i jasnoća u izlaganju, ali i velika želja da prenese svoja znanja, samo potvrđuju njezin dugogodišnji rad na najzahtjevnijim poslovima računovodstva i knjigovodstva za tvrtke malog i srednjeg poduzetništva, obrte, samostalne djelatnosti te neprofitne i proračunske organizacije.


Iduće radionice bit će 12., 19. i 26. veljače, a teme će biti besplatni marketinški alati, inspirativne poduzetničke priče, poduzetnici i zakoni, inspekcije, izdavanje e-računa, kreditiranje poduzetnika i razne druge.