Prikupljena sredstva

Crveni križ Crikvenica proveo akciju Solidarnost na djelu

Nataša Car

Nakon što se podmire troškovi provođenja same akcije te obveze prema HCK-u kojem ide 5% sredstava, ostatak će se utrošiti na pomoć najpotrebitijim građanima s područja grada



CRIKVENICA Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica je i ove godine održalo najveću zajedničku sabirnu akciju društava Crvenog križa – Solidarnost na djelu 2018. U izuzetno uspješnoj akciji prikupljala su se novčana i materijalna sredstva, a prikupljeno je ukupno 22.109 kuna i oko 350 kila odjeće i obuće. U samoj akciji je sudjelovalo oko 40 volonterki koje su prikupljale novčana sredstva obilaskom kućanstava, a u Crikvenici je na sam dan akcije bio postavljen i štand na kojem su prikupljani novčani prilozi.


Novčana sredstva su se, kao i prethodnih godina, prikupljala i u osnovnim školama Vladimira Nazora i Zvonka Cara, te u Srednjoj školi Dr. Antuna Barca. GDCK Crikvenica posebno želi zahvaliti vodstvu i igračicama ŽRK-a Murvica koji su se samoinicijativno uključili u akciju te su među svojim članovima prikupili novčana sredstva i donirali ih GDCK-u.


Uz prikupljanje novčanih sredstava, GDCK Crikvenica je organizirao i dvije posebne akcije prikupljanja odjeće i obuće u Jadranovu i Selcu, gdje je prikupljeno pedesetak vreća odjeće i obuće. Primljena je i donacija odjeće i obuće od vodstva HSP-a Crikvenica koji su, također samoinicijativno, pokrenuli prikupljanje među svojim članstvom.




Nakon što se podmire troškovi provođenja same akcije te obveze prema Hrvatskom Crvenom križu kojem ide 5% sredstava, ostatak će se utrošiti na pomoć najpotrebitijim građanima s područja grada. Svim socijalno ugroženima bit će podijeljeni bonovi za nabavku hrane i higijenskih proizvoda uoči Božića 2018. te Uskrsa 2019. godine.


GDCK Crikvenica želi zahvaliti svim sudionicima ovogodišnje akcije Solidarnost na djelu na njihovom doprinosu. To su volonterke s područja svih mjesnih društava Gradskog društva, koje su obilazile građane i prikupljale donacije, zatim sve ustanove i udruge koje su se uključile u akciju te građani koji su se, kao i bezbroj puta do sada, iskazali svojom humanošću doniravši novčana i materijalna sredstva.