Boje i okusi

Crikveničani i njihovi gosti uživali u cvjetno – slatkom vikendu

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Sedmi po redu Cvjetno-slatki dani ponudili su raznovrstan program, uključujući radionice, predstavu za djecu te palačinke i kolače



CRIKVENICA – Vesele boje i slatki okusi ispunili su centar Crikvenice prošlog vikenda. Sedmi po redu Cvjetno-slatki dani ponudili su raznovrstan program, uključujući radionice, predstavu za djecu te palačinke i kolače. Atraktivan sadržaj je uz sunčane zrake i ugodne temperature privukao mnoge goste na Trg Stjepana Radića.


Posljednji dani ljeta u Crikvenici su bili rezervirani za jedrenje te šareno cvijeće i slastice. Svaki dan od četvrtka do nedjelje bio je otvoren Sajam cvijeća. U četvrtak se u Gradskoj vijećnici održalo predavanje na temu Uređenja okućnica privatnih iznajmljivača. Petak se nastavio u edukativnom tonu uz predavanje »Liječimo se s naših livada«.


Treći dan manifestacije organizatori su odlučili zasladiti prodajnom izložbom kolača i drugih slastica. Kod Udruge Sunce na meniju su bile kreativne palačinke. Nudili su se razni namazi, od čokoladnog do voćnih marmelada, zatim sir i štaub šećer, a posebno zanimljiva i fina bila je torta od palačinki. Goste je zabavljao glazbeni sasatv Bolero, a ni najmlađima nije bilo dosadno uz zabavnu dječju predstavu.




Osim programa na trgu tijekom ova četiri dana pojedini hoteli i ugostiteljski objekti u Crikvenici i Selcu imali su posebnu ponudu menija na kojem su se našla jela poput salate sa smokvama, lungić u umaku od datulja, palačinke sa smokvama i sladoledom te druge kreativne delicije. U kreiranju slatko-cvjetnih menija sudjelovali su hoteli hoteli Crikvenica i Marina, konobe Trabakul, Karoca i Ulika te restoran Kantunić.


Organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Crikvenice, suorganizatori su Udruga Point, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske te Udruga umirovljenika Grada Crikvenice Sunce. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica i Eko-Murvica.