Pet-friendly destinacija

Crikvenica4Pets: Gotovo 300 čistokrvnih pasa na Nacionalnoj kinološkoj izložbi u Crikvenici

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car



CRIKVENICA – Gotovo 300 pasa iz Hrvatske i inozemstva sudjelovalo je u Nacionalnoj kinološkoj izložbi što je održana na Trgu Stjepana Radića u sklopu manifestacije Crikvenica4Pets.


Hrvatski kinološki savez došao je na poziv Grada Crikvenice, a događanje promovira Crikvenicu kao pet friendly destinaciju.


– Izlagači dolaze iz 12 zemalja, a gotovo polovina je iz Hrvatske. Najveći broj stranaca dolazi iz Italije i Slovenije, otkrio je tajnik Hrvatskog kinološkog saveza Bojan Mataković dodajući da su neki sudionici u Crikvenicu došli iz Španjolske, Litve, Francuske i drugih udaljenih zemalja.




U izložbi sudjeluju isključivo čistokrvni psi te se procjenjuje u kojoj mjeri odgovaraju normativnom standardu određene pasmine.


– Svaka zemlja, pa tako i Hrvatska, za svoje pasmine propisuje određene standarde, odnosno jedan ideal ljepote, kako bi oni trebali izgledati. Tu je opisan izgled pasa od glave do repa, plus narav, povijest i sve bitno za pasminu.


Suci uspoređuju propisani ideal s onim što se njima predoči u ringu. Pse usporede sa standardom, pri čemu psi dobivaju ocjene i kandidature koje moraju imati za određene naslove prvaka u ljepoti, objasnio je Mataković.


Veseli vikend za ljubimce nastavlja se u nedjelju kad je u jutarnjim satima organiziran program za djecu, uz dječje nastupe, predstave i likovne radionice, a popodne slijedi najveseliji dio vikenda, pseći karneval.


Vlasnici će svoje ljubimce uređivati kod Beach bara Figa, a u 17 sati kreće maškarana povorka do trga, gdje će se predstaviti maskirani ljubimci i vlasnici.