Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
13. studenoga 2019.
Pet-friendly destinacija

Crikvenica4Pets: Gotovo 300 čistokrvnih pasa na Nacionalnoj kinološkoj izložbi u Crikvenici

Foto Nataša Car
Foto Nataša Car
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2019. u 19:16 2019-09-28T19:16:38+02:00

CRIKVENICA - Gotovo 300 pasa iz Hrvatske i inozemstva sudjelovalo je u Nacionalnoj kinološkoj izložbi što je održana na Trgu Stjepana Radića u sklopu manifestacije Crikvenica4Pets.

Hrvatski kinološki savez došao je na poziv Grada Crikvenice, a događanje promovira Crikvenicu kao pet friendly destinaciju.

– Izlagači dolaze iz 12 zemalja, a gotovo polovina je iz Hrvatske. Najveći broj stranaca dolazi iz Italije i Slovenije, otkrio je tajnik Hrvatskog kinološkog saveza Bojan Mataković dodajući da su neki sudionici u Crikvenicu došli iz Španjolske, Litve, Francuske i drugih udaljenih zemalja.

U izložbi sudjeluju isključivo čistokrvni psi te se procjenjuje u kojoj mjeri odgovaraju normativnom standardu određene pasmine.

– Svaka zemlja, pa tako i Hrvatska, za svoje pasmine propisuje određene standarde, odnosno jedan ideal ljepote, kako bi oni trebali izgledati. Tu je opisan izgled pasa od glave do repa, plus narav, povijest i sve bitno za pasminu.

Suci uspoređuju propisani ideal s onim što se njima predoči u ringu. Pse usporede sa standardom, pri čemu psi dobivaju ocjene i kandidature koje moraju imati za određene naslove prvaka u ljepoti, objasnio je Mataković.

Veseli vikend za ljubimce nastavlja se u nedjelju kad je u jutarnjim satima organiziran program za djecu, uz dječje nastupe, predstave i likovne radionice, a popodne slijedi najveseliji dio vikenda, pseći karneval.

Vlasnici će svoje ljubimce uređivati kod Beach bara Figa, a u 17 sati kreće maškarana povorka do trga, gdje će se predstaviti maskirani ljubimci i vlasnici.

3916112

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.