Maraton

Biciklisti uživali u Crikvenici i zaleđu

Nataša Car

Foto N. Car

Foto N. Car

Natjecatelji su mogli birati između tri staze od kojih je najzahtjevnija bila duga 65 kilometara i podrazumijevala je visinsku razliku od 1.730 metara, a najviše biciklista obaralo je »srednju« duljine 47 kilometara i visinske razlike od 1.270 metara



CRIKVENICA – Slovenac Boštjan Hribovšek je s vremenom od 3:06:28 bio je najbrži natjecatelj u kategoriji Elite&U23, a domaća Gorana Težak s vremenom 4:07:53 bila je najbrža biciklistica u istoj kategoriji na jučer održanom 7. XC maraton Crikvenica »Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019«.


Start i cilj maratona što ga organizira Biciklistički klub Crikvenica i koji se boduje za Kup Hrvatske 2019 bio je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a tri različite rute natjecatelje su vodile kroz ljepote Crikvenice i Vinodola. Sudjelovalo je gotovo 100 biciklista iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, poljske i Italije, a biciklisti u kategorijama Elite&U23, Elite&U23 W, Veterani A i Sport vozili su najzahtjevniju, stazu »A«, dugu 65 kilometara, a nju je odabralo 26 biciklista koji su prešli ukupnu visinsku razliku od 1.730 metara. Najveći broj biciklista (49) izabrao je pak stazu »B« dugu 47 kilometara koja je podrazumijevala visinsku razliku od 1.270 metara. Staza »C« bila je namijenjena prvenstveno rekreativcima i najmlađim najmlađim natjecateljskim kategorijama. S 32 kilometra i 565 metara uspona ova staza nije bila prezahtjevna, a uključivala je zanimljivu dionicu dugu četiri kilometra po kamenitom, primorskom terenu. Maraton je završio spustom niz Kotor na cilj u Crikvenicu.


Peharima i novčanim nagradama nagrađena su po tri najuspješnija biciklista u u svakoj kategoriji te prvih pet u Elite&U23 i Elite&U23 W. Fond novčanih nagrada iznosio je 16.000 kuna i dijelio se na sve kategorije, a najveći iznosi išli su pobjednicima i pobjednicamakategorija Elite&U23. Za prva tri mjesta u svim kategorijama sponzor Giant Hrvatska osigurao je poklon paket. Uz BK Crikvenica u organizaciji je pomogla TZG Crikvenice, a pokrovitelji su još Grad Crikvenica, Eko-Murvica d.o.o., Adria Casino d.o.o., Tunar Beach Bar & Bistro, Auto Marketing d.o.o., Hoteli Njivice d.o.o., El bike Crikvenica i On-off d.o.o.